0

Kõige väiksem tahmapõleng võib küttesüsteemi maatasa teha

Korstnapühkija. Foto: Urmas Lauri
Korstnapühkija. Foto: Urmas Lauri

Alanud küttehooaja valguses on paslik meelde tuletada, kuidas soovimatut tahmapõlengut oma kodus vältida, kirjutab Postimees.

Põlemise efektiivsust ja küttekolde toimimist mõjutab oluliselt küttepuude niiskus. Niiske puit eraldab aga oluliselt rohkem tahma- ja tõrvaineid ning võib põhjustada tahmapõlengu.

Lisaks peab arvestama asjaoluga, et tahmapõlengute korral tõuseb ka suitsulõõrides valitsev temperatuur ettenähtust oluliselt kõrgemaks. Liigse temperatuuri mõjul võib ka küttesüsteemi välispinna temperatuur tõusta liiga niivõrd kõrgeks, et põhjustab tuleohtu ka selle lähedal olevatele konstruktsioonidele või materjalidele.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz