Haapsalu tegi RMK ja erametsaomanikega rahu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu linnavolinikel polnud enda vastu võetud muudatuse kehtetuks tunnistamise kohta ühtegi küsimust. Arvo Tarmula

Reedesel Haapsalu linnavolikogu istungil tühistati kõigi volinike toetusel ja ilma ühegi küsimuse või kommentaarita juunis vastu võetud määrus, mis keelas endise Ridala valla maadel lageraie.

Lageraiete keelustamise otsus ajas harja punaseks riigimetsa majandamise keskusel (RMK) ja erametsaomanikel ning päädis vaiete esitamise ja vastastikuste arvamuslugude ilmutamisega meedias. Kuigi nii RMK kui ka erametsaomanikud tegid lageraie keelu sätestanud määruse juriidilisel tasandil maatasa, on Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid seisukohal, et linn väljus sellest vastasseisust võitjana.

„Ma pean seda jõuvõtet õigustatuks – tänu sellele saime monopoolses seisundis tugeva riigiettevõtte endaga laua taha. Nüüd on kohalik omavalitsus RMK-le võrdväärne partner ja saame asju võrdsetel alustel arutada. See on kindlasti väga oluline ja vajalik samm ning ma loodan, et RMK peab oma antud lubadusi,” kommenteeris Karilaid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
küsimus
5 aastat tagasi

mismõttes võrdsetel alustel? Kodanike mure linnaümbruse metsade kadumise pärast ei saanud ju mingit lahendust, endiselt prevaleerib RMK soov lageraiuda. Kus see arutelu on?