See teatris saab homme Mölkkyt mängida

Roman Sultangirejev teab oma kogemusest, et nostalgiapäevad toovad alati kavaväliseid üllatusi. Arvo Tarmula
Roman Sultangirejev korraldab See teatris mölkky võistluse. Arvo Tarmula

Homme peetakse See teatris Mölkky sisevõistlusi.

Mölkky on viskemäng, kus tuleb viskepulk visata nummerdatud kurnide suunas. Mis numbriga kurn maha kukub, nii palju punkte osaleja saab. Mängu võidab mängija, kes saab esimesena täpselt 50 punkti. Kui punktid lähevad üle 50, siis langeb mängija tagasi 25 punkti peale.

Kui tavaliselt mängitakse Mölkklyt õues, siis homsel See teatris toimuval võistlusel on siseruumi pandud neli rada, kus võisteldakse. „On eriline variant,” ütles üritust korraldav Roman Sultangirejev.

Tema sõnul on homme Mölkkyt tutvustav kohtumine, kus alguses näitavad inimesed Mölkky liidust mängu ette ja seejärel hakkavad kohaletulnud omavahel võistlema. „Oleneb, kes kohale tuleb, variante on erinevaid, saab mängida individuaalselt, paaris ja grupis,” ütles Sultangirejev.

Sultangirejev ütles, et oma teatrikambaga on nad seda mängu mänginud juba kümme aastat, kuid nüüd on plaanis teha Haapsallu ametlik Mölkky klubi.

Tema sõnul on tegemist lihtsa, kuid hasarti tekitava mänguga, mis on pärit Soomest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments