0

Politsei soovitab juhtidel valmistuda nädalavahetuse lumesajuks

Avatar

BNS

Oktoobri lõpus on esimene lumi maha sadanud ka varasematel aastatel. Foto: Urmas Lauri

Oktoobri lõpus on esimene lumi maha sadanud ka varasematel aastatel. Foto: Urmas Lauri

Ilmaennustuse kohaselt hakkab laupäeval Eestis lund sadama, politsei juhtidel palub lörtsiks ja lumesajuks valmis olla ja võimalusel rehvid vahetada.

„Esimene lumi tuleb alati üllatusena ehk paljud autoomanikud ei ole jõudnud veel talverehve alla panna. See toob kaasa kiiruste langemise ja tavapärasest rohkem õnnetusi. Mina soovitan lume tulekul suverehvidega autoomanikel võimalusel sõit ära jätta või edasi lükata ning minna ilma paranedes rehvitöökotta,“ ütles politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo, edastas ameti pressiesindaja.

Liiklusseadus kohustab juhti valima õige sõidukiiruse ja võtted teeolude ja ilmaga toime tulemiseks. „Juht vastutab oma käitumise eest. Talvel saab turvaliselt sõita, kui roolikeeraja võtab rahulikult, hoiab pikivahet ja sõidab teeoludele vastava kiirusega. Lume ja lörtsi korral on iga manööver ohtlik ning võimalusel tuleks möödasõite vältida,“ soovitas Loigo. Ta lisas, et politseinikud keskenduvad lume langedes liikluse rahustamisele.

Politsei soovitab kõigil üle vaadata sõidukite tuled ja kojamehed ning heitlikes ilmaoludes varuda kannatust. Talverehve võib kasutada alates 15. oktoobrist. See muutub kohustuslikuks 1. detsembrist ja on seda 1. märtsini.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz