Politsei eelistab kihutajaid hoiatada

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Meelis Laurmann. Arvo Tarmula

Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanema Meelis Laurmanni meelest tasub kihutajaid pigem hoiatada kui trahvida. Arvo Tarmula

Suur liiklusõnnetuste ja neis hukkunute arv Eesti maanteedel viis selleni, et augustis keskendus politsei täie jõuga sõidukite kiiruse mõõtmisele Eesti teedel. Sama tegid Läänemaa politseinikud, kuid kiiruseületajaid Läänemaal rohkem ei tabatud.

„Meie liiklusjärelevalve tundide arv on meeletult tõusnud,” tõdes Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Meelis Laurmann.

Augustis veetsid Läänemaa politseinikud teedel liiklusjärelevalvet tehes 1202 tundi, keskmiselt tehakse seda 600 tundi kuus. Laurmann lisas, et ka mais pöörati liiklusele suuremat tähelepanu ja siis veetsid politseinikud teedel üle 1000 tunni.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sorts
5 aastat tagasi

Mis kuradi kiiruse mõõtmine? Mõõtma peaks järsku seismajäämist, näit. vastu puud. Kiirus pole keskit tapnud tapab negatiivne kiirendus ja üleliigsed materjalid kehas (näit.roolivarras)

AHTO
5 aastat tagasi

Olen kutseline. Kinnitan,et hoiatamine on tunduvalt tõhusam,kui mingi trahv. Muidugi hoiatada peab ka oskama – viisakalt ja soliidselt.

juss
5 aastat tagasi
Reply to  AHTO

Ja mitu korda siis hoiatatud ka on? Või on saladus?

...
5 aastat tagasi

sina oledki udutule p… e

oh õudust
5 aastat tagasi

sain trahvi selle eest, et päeva ajal olid kogemata udutuled sisse jäänud, olin suur seaduse rikkuja, samas räägime , et põlevad tuled aitavad auto märkavamaks teha.. ei tunne usaldust selliste valvurite vastu

Tõde
5 aastat tagasi
Reply to  oh õudust

No just, ei hoiatata siin midagi. Jutuks hea küll. See tuledelugu hea näide. Viisakust ja mõistmist võiks rohkem olla aga see on minevik meie ühiskonnas. Püüda tuleks joodikuid, narkareid ja haiglaselt kihutavaid hulle.

Arvos
5 aastat tagasi
Reply to  oh õudust

Paras, et said. Sina oledki see kes liikluseeskirju ei tunne ja udutulesid lisatuledena kasutab.

juss
5 aastat tagasi

Ma tundsin ühte venda, keda oli ka hoiatatud sada korda ja trahvitud isegi üks kord, sõitis ennast kasti! Õnneks oli üksi autos. Selle hoiatamise peale ütleb enamik lihtsalt: “loll kits”! Tuleb punktisüsteem käima panna!

Lõug
5 aastat tagasi
Reply to  juss

Krdi kits , rsk