Galerii: Nutipesas Asukülas toimus koolilapse kokakool

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 26
HKHK kutseõpetaja Taavi Kuusiku juhendamisel valmisid põnevad suupisted. Foto: Andi Sildaru

Eile õpetas Haapsalu kutsehariduskeskuse õpetaja Taavi Kuusik Asuküla vanas koolimajas tegustevas Nutipesas põnevate suupistete valmistamist.

“Lapsed on kokkamisest huvitatud ning nii tekkiski mõte, et korraldame neile ühe vahva koolituse,” lausus Asuküla raamatukoguhoidja ja Nutipesa juht Imbi Sildaru. “Anu [Aljaste-Sits] võttis ühendust Haapsalu kutsehariduskeskusega, et sealt meile mõnd kokanduseriala õpetajat koolitust läbi viima saada. Nii tuligi Taavi Kuusik eile kohale.”

Kuusik õpetas lastele sünnipäevalaua katmiseks suupistete valmistamist.

Sildaru sõnul jagas õpetaja lapsed paaridesse tegusema. “Ja tegevust oli küllalt, maja oli hõrgitavad lõhnu täis,” lausus Sildaru.

“Taavi ei lubanud lastel telefoni kasutada, et kui köögis toimetad, siis ei tohi samal ajal millegi muuga tegeleda,” kirjeldas Sildaru. “Aga kella lubas kasutada. See oli väga tähtis, sest pitsa võis ahjus olla täpselt seitse minutit, muidu kõrbeks servad ära.”

“Lavašipitsa, peekonipulgad ja natšokrõpsud,” loetles Sildaru suupisteid. “Valminud lavašipitsa lõigati kolmnurkadeks ja kaunistati rukolaga. Natšod ahjust valmisid nii, et natšo krõpsud asetati ahjuplaadile, riputati peale riivjuustu ja siis küpsetati ahjus umbes 7 minutit.”

Maiustuseks valmistati kass Arturi maiust: potis tuli sulatada või ja iirised, lisada maisipulgad ja segada ühtlaseks massiks ning panna muffinivormidesse jahtuma.

“Ka dipikastme ja jäätee tegid lapsed ise,” ütles Sildaru.

“Lapsed jäid väga rahule,” tõdes Sildaru. “Üks lapsevanem kommenteeris, kui ma eilsest üritusest pidid Facebooki üles panin, et nende kuttidele väga meeldis. Kohe väga meeldis.”

Söögitegemise järel läinud Nutipesas lauamängude mängimiseks, lugemiseks käesurumiseks ja peitusemänguks.

Asuküla Nutipesas käib pidev tegevus. “Homme [laupäeval] on pisematega fantaasiatuba. Tulemas on ka uusi lapsi, kuus vähemalt, kes pole varem meil käinud,” nentis Sildaru.

Imbi Sildarul on lastega tegelemisel abiks Katrin Päevakene ja Anu Aljaste-Sits.

Fotod: Andi Sildaru

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments