0

Orul koolitati Läänemaa õpilasesindusi

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Õpilasesinduste noored kuulasid Orul ettekandeid ja tegid ühistööd. Foto Liisa Pett

Läinud nädalal õpetati Oru koolis Läänemaa koolide õpilasesinduste 40 särasilmsele liikmele ajaplaneerimist ja motivatsiooni.

Kuna õpilasesindustes löövad kaasa noored, kes on aktiivsed ka mujal, oli seekordse koolituspäeva põhirõhk enese hoidmisel, tegevuste paremal planeerimisel ja motivatsiooni leidmisel.

Koolituspäeva lektorid olid Lääne-Nigula valla koolipsühholoog Kärt Lusmägi ja MTÜst Vaikuseminutid Matti Orav, kes õpetas noortele meelerahuharjutusi ning proovis neid suunata parema enesetunde ja enesehoidmise suunas. Külas oli ka Lennart Mathias Männik Eesti Õpilasesinduste Liidust, kes rääkis õpilasesinduse rollist koolis, ülesehitusest, ülesannetest, samuti ka motivatsioonist.

Ühise tegevusena said osalejad jagada oma kooli häid kogemusi ja nippe, mida saaksid ka teised kasutada. Kuna osalejaid oli nii põhikoolist, gümnaasiumist kui ka kutsekoolist, siis usun, et uusi mõtteid leidsid kõik.

Läänemaa koolide õpilasesinduste koolitus toimus sel aastal juba kolmandat korda. Koolituste peamine eesmärk on tuua Läänemaa eri piirkondade noored kokku, et jagada kogemusi ning omandada uusi teadmisi õpilasesinduse töös vajalikest valdkondadest.

Liisa Pett

Oru kooli huvijuht

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz