ERR: Sisevalimistel Saarsole kaotanud Helme sai siiski EKRE Läänemaa esinumbriks

Lääne Elu

info@le.ee

Mart Saarso. Foto: erakogu
Mart Saarso. Foto: erakogu

Tallinna volikogu liige, Suure-Lähtru mõisa perenaine Moonika Helme kaotas pühapäeval EKRE sisevalimistel jahikapten Mart Saarsole, ent läheb siiski valimistele erakonna esinumbrina Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa ringkonnas, vahendas ERRi uudisteportaal.

EKRE Läänemaa piirkonna juht Hardi Rehkalt ütles ajalehele Lääne Elu, et Saarso sai sisevalimistel rohkem hääli kui Helme, ent sellest hoolimata sai Helme endale piirkonna esinumbri koha. Seda põhjusel, et EKRE valimiskorra järgi hääletatakse eraldi iga ringkonna kolm esinumbrit. Hääletus oli salajane.

EKRE aseesimehe Martin Helme sõnul ütleb partei volikogus vastu võetud kord, et kandidaatide järjestuse määramiseks ringkonnas korraldatakse esimese, teise ja kolmanda positsiooni kohta igaühe puhul eraldi hääletus.

“See tähendab, et igale kohale pannakse üles kandidaat või kandidaadid. Et esimesele kohale kandideeris ainult kandidaat – Helle-Moonika Helme – ja ta sai poolthääli rohkem kui vastuhääli, siis valiti ta esimesele kohale. Teisele kohale oli samuti ainult üks kandidaat – Mart Saarso – ja temagi sai poolthääli rohkem kui vastuhääli ning osutus seega valituks teisele kohale”, rääkis Helme ERR-ile. “Ehkki Saarso sai rohkem poolthääli kui Helme, ei toimu kehtiva korra järgi ümberjärjestamist.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiiu
5 aastat tagasi

Aga kes seda maadamit valib? Mitte keegi ja
parem ongi. Ja kuidas saab valida kui on ainuke kandidaat? Paikapandu. Kas vana
kaabu on endale ka koha valmis valinud,
kus ta kuberneriks saab? Või koguni tsaariks?

Vello
5 aastat tagasi

Demokaraatia missugune! Julgelt edasi EKRE, võit ei ole kaugel!

2. kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Vello

Lugesid terve pealkirja algusest lõpuni iseseisvalt läbi? Mehetegu!! :))