Haapsalu volikogu lubas linnametsa oksjonil müüa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu linnavolikogu liige Lauri Luik (keskel) leiab, et Valgeväljal tehtav valikuline raie pole parim viis metsa majandamiseks. Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolikogu liige Lauri Luik (keskel) leiab, et Valgeväljal tehtav valikuline raie pole parim viis metsa majandamiseks. Arvo Tarmulamets

Haapsalu volikogu lubas linnavalitsusel müüa oksjonil kasvava metsa raieõigust linnametsas, et katta sellega tänavuse eelarve miinust.

„Volikogu vastu võetud eelarves on metsa müügist saadavaks tuluks planeeritud 153 000 eurot,” ütles Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman.

Vikmani sõnul valis linnavalitsus metsamüügiks suurima endise Haapsalu territooriumil asunud metsadest – Valgevälja metsa katastriüksuse, mille suurus on 234,5 hektarit. „Seda on päris palju,” ütles Vikman.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
5 aastat tagasi

Meeldiv näha, et minu eelnev kommentaar läheb inimestele korda. Lugupeetud miinuse panijad, tuletan Teile ammust Uuemõisa tammiku teemat meelde. Nüüd, kus keskus toimib ei näe ma kuskilt, et see oli halb idee, parkla on autosid täis. Õnneks on maailmas positiivsed ja negatiivsed kommenteerijad.
Päikest ja positiivset meelt teile südamesse.

küsimus
5 aastat tagasi

kas selle jaoks oligi vaja valdasid liita, et nüüd saab linneelarveaukude lappmiseks metsade ja maade, meie ühisvara kallale minna?

ohoo
5 aastat tagasi

niikaugel siis oleme- linn tahab raha ja eelarve aukude lappimiseks müüakse siis raieõigust, ehk võetakse enam kui 200 hektaril linna ümber mets maha? Seda vist eriti palju rohkem polegi jäänud?

Kübe
5 aastat tagasi

Kas le-l on uus fotograaf Arvo Tarmulamets?

Valdo
5 aastat tagasi

Tore, et jõuti üksmeelele. Koostööd ja Haapsalu arengut on viimaselajal pidurdanud poliitiline kemplemine. Soovin jõudu Suklesele ja tema meeskonnale. Virisejatel soovitan nats jalutada Haapsalu tänavatel ja mõelda keda näeme seal jalutamas ja kus see raha tulema peaks?Normaalse loogika kohaselt, saate sellest aru.
Päikest Teile südamesse ja vähem virisemist.

Vello
5 aastat tagasi

Kuidas see eelarve nüüd miinuses siis on? Palun selgitust.

Sockless
5 aastat tagasi

See volikogu andku oma.3 tonnisest palgast 1000 ära 1.kuus ja.ongi miinus kadunud . Miks yldse lasti miinusesse . Poogen võtame 200 hektarit metsa maha .. rahval ka poogen . Varsti oleme mitte metsapealinn vaid põllulinn .

Aga
5 aastat tagasi
Reply to  Sockless

eraomanikel ja RMK-l piirame linna territooriumil metsa raiumist. Tehke meie sõnade järgi mitte tegude järgi.

Boy
5 aastat tagasi

Raha otsas, hakkame metsa müüma ja langetama. Ongi kogu tarkus. Mis järgmisena müüki paisatakse?

kilu
5 aastat tagasi
Reply to  Boy

Mis on märk täiesti nürimeelsest ideevabast juhtimisest. Milleks seda kampa siis vaja on, kui raha saamiseks rahvuslikku rikkust hävitama asutakse. Äkki oleks võinud midagi välja mõelda?

Asunik
5 aastat tagasi

Huvitav, et volikogus räägiti pikalt laialt veerraietest, mida linnametsas kavandatakse aga LE kirjutab, et tegema hakatakse hoopis häilraiet. Kumba siis tehakse?

Millegipärast
5 aastat tagasi
Reply to  Asunik

on pildil olevad volinikud väga ehmatanud nägudega, kas ainult pärast hääletust jõudis kohale, et kõik ei pea müügiks olema- kas maksumaksja rahaga laamendamisest ei piisa, et peab metsa müüma?