0

Noarootsi osavallakogu homsel koosolekul kogu uusi juhte veel ei vali

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Noarootsi osavallakogu liikmed Toomas Tammeorg (vasakult), Endel Pelapson, Margus Laidmets, osavallakogu esimees Laine Belovas, Üllar Neemrand, osavallavanem Aivo Hirmo ja Danguole Tamberg ning Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri
Noarootsi osavallakogu koosolek 4. detsembril 2017. Foto: Urmas Lauri

Homsel Noarootsi osavallakogu koosolekul uut esimeest ja aseesimeest veel ei valita, kuigi valimised on koosoleku päevakavas kirjas.

Lääne-Nigula valla osavallakogud peavad oma tegevust taas nullist alustama, sest osavallakogude koosseisud kinnitanud valla valimiskomisjonil polnud selleks õigust. Samuti tuleb kõigis osavaldades uuesti valida ka osavallakogu esimees ja aseesimees.

Tänasel koosolekul tühistab valla valimiskomisjon oma senised osavallakogude kohta tehtud otsused ning oma esimest koosolekut pidav osavallakogude valimiskomisjon kinnitab osavallakogude liikmed.

Noarootsi osavallakogu valis mullu 4. detsembril toimunud koosolekul osavallakogu esimeheks Laine Belovasi, aseesimeheks sai Üllar Neemrand, osavallavanemaks nimetati toona Aivo Hirmo.

“Me lükkame osavallakogu juhtide valimise edasi, sest osavallakogu põhimääruse kohaselt peab kogu esimest koosolekut juhtima volikogu esimees. Neeme Suur ei saa aga reedesel koosolekul osaleda,” ütles Belovas.

Osavallakogu töökorra kohaselt võtab kogu esimehe ja aseesimehe puudumisel korral juhtimise üle kogu vanim liige. “Selleks on juhuslikult Laine Belovas,” nentis Belovas.

Homme arutatakse Noarootsi osavallakogus ühistranspordikorraldust, valla arengukava ja eelarvestrateegiat, erateedel talihoolduse korraldamise korda, Hara sadama uusi projekteerimistingimusi ja lasteaedade kohatasude ühtlustamise kava.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz