Läänemaa rahvaralli sõidetakse esimest korda Nõval

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto arhiiv

Seni Ristil ja Piirsalus peetud Läänemaa rahvaralli sõidetakse tänavu 8. septembril esimest korda Nõva teedel.

„Vahetame see aasta kohta, et oleks põnevam. Ei taha kogu aeg samadel teedel sõita,“ ütles ralli korraldaja Delvis Tõkke MTÜst „Kiired ja Õlised“.

Päris Nõva ja Dirhami teedel rallit siiski korraldada ei õnnestu. „Seal on palju liivapõhjal teid. Ei taha teid lõhkuda ja liivastel teedel on ebamugav sõita – lõhub autosid ja sõitjaid ka,“ ütles Tõkke.

Rallit sõidetakse Nõval ja Vaisil, Hindaste ja Piirsalu külas. Kus ralli trass täpselt kulgeb, Tõkke ei avalikusta. „Püüame seda võimalikult salajas hoida, et ei hakataks rada enne läbi sõitma. Isegi päris rallidel on teedega tutvumine rangelt piiratud, rahvarallidel aga reglemendi järgi täitsa keelatud,“ ütles ta.

Võistluse staap asub Nõval Mõisa kohvikus ja hooldusala sellest üle põllu. Sinna saab ka publik ligi. „Ristil oli meil väga kitsas ja see on Nõva pluss. Seal on ruumi küll,“ sõnas Tõkke.

Registreerimine võistlusele juba käib. „90 on maksimum, mis osaleda saab, sest ralli on pikk ja ajakava rohkem ei võimalda. Aga kui tuleb ka 70 osalejat, oleme rahul,“ ütles Tõkke.

Võistlejad sõidavad karussellsüsteemis kaks korda läbi neli erinevat kiiruskatset. Kogutrass on üle 200 kilomeetri.

„Kiired ja Õlised“ korraldas esimese Läänemaa rahvaralli 2009. aastal. Mõni aasta on vahele jäänud, seekordne ralli on kaheksas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
iga kell
5 aastat tagasi

Nõva on kindlasti rahulolematu. Jälle!

Hoolekogu
5 aastat tagasi

Meiega ei ole kooskõlastatud ja üritus toimub Nõva Kooli likvideerimise eesmärgil

Vaisi
5 aastat tagasi
Reply to  Hoolekogu

Hahahahahah

Nõvakas
5 aastat tagasi
Reply to  Hoolekogu

Sa Hoolekogu mine ravile.

mees maalt
5 aastat tagasi

Igati teretulnud üritus ja sooviks veel teid Nõval näha.