Kaia Kanepi alistas maailma esireketi

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kaia Kanepi. Foto Eesti tennise liit

Haapsalu tennisemängija Kaia Kanepi (WTA 44.) sai eile õhtul USA lahtiste tennisemeistrivõistluste avaringis jagu maailma esireketist, Rumeenia mängijast Simona Halepist. See on tänapäevastel USA lahtistel meistrivõistlustel esimene kord, kui naiste esireket kukub välja avaringis.

Kanepi alustas väga hästi, murdis kohe Halepi pallingu ja hoidis oma. Rumeenlasel õnnestus küll hoida järgmine oma servigeim, kuid kaotas seejärel kaks geimi ning pooltevahetusel mindi haapsallase 4:1 eduseisul.

Oma edukas pallingugeim kindlustas Kanepile juba 5:1 edu. Halep suutis seejärel siiski oma servi hoida ja eestlasel oli 5:2 eduseisul võimalus lõpetada avasett oma pallingul. Seda ei jätnud Kanepi ka kasutamata ja loovutamata vastasele punktigi lõpetas ta seti võidukalt 6:2.

Teises setis mängupilt ei muutunud. Kanepi jätkas suurepärselt ja murdis kohe taas Halepi pallingu teisel murdepallil. Eestlase esimene edukas serv murdis maailma esireketi kannatuse, kes raevukalt oma reketi purustas. Lisajõudu see talle ei andnud ning Kanepi jätkas üliedukalt nii enda kui ka vastase servil. Taas mindi pooltevahetusele juba eestlanna 3:0 eduseisul.

Halep siiski alla ei olnud andnud ning kasutas kohe võimalust, kui Kanepi oma pallingul pisut vähem agressiivselt mängis ja lasi sisse mõned lihtsamad vead. Servimurre sai tõeks ning kui rumeenlanna oma pallingu hoidis oli seis 3:2.

Järgnevalt õnnestus mõlemal mängijal oma pallingugeim hoida ja seis pooltevahetuseks oli 4:3 eestlase kasuks. Paraku oma pallingugeim ebaõnnestus Kanepil, kuid hästi võideldes sai ta kätte geimi Halepi servil. Nii oli eestlannal seisul 5:4 servida matšivõiduks. Kanepi kasutas kohe esimese matšpalli ja võitis kohtumise 6:2, 6:4!

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments