3

Haapsalu vanal kalmistul tähistati suurmeeste hauad

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Helilooja Cyrillus Kreegi haua juurde juhatab nüüd suunaviit. Foto Ülla Paras

Haapsalu vanal kalmistul juhatavad nüüd viidad nelja kultuurilooliselt olulise haua juurde: luuletaja Ernst Enno, helilooja Cyrillus Kreegi, mudaravi asutaja Carl Abraham Hunniuse ja kunagise linnapea Hans Alveri kalmudeni.

Haapsalu linnavalitsuse arenguspetsialist Ülla Paras ütles, et rohkem viitasid pole kalmistule kavas panna. Tema sõnul on Enno, Kreek, Hunnius ja Alver kõige tuntumad inimesed, kes Haapsalu vanale kalmistule maetud on. „Kui hakata kõiki veidi vähem tuntud inimeste kalmusid tähistama, tuleks kalmistule viitade mets,” rääkis Paras. „Tartu Raadi kalmistul on hakatud näiteks viitasid maha võtma,” lisas ta.

Parase sõnul on teised kultuuriloolised hauad märgitud kalmistu kaardile, mille abil huvilised neid huvitavad kalmud üles leiavad. Abiks on seegi, et Haapsalu vana kalmistul on paigaldatud kvartalitähised. „Inimesed on kvartalitähiste paigaldamist väga kiitnud,” ütles Paras.

Fotod Ülla Paras

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
jaa
jaa

seal on veel väga palju huvitavaid isikuid,peab ainult kaardilt uurima,seal kõik kiras.

juhuslik
juhuslik

Huvitav teada, et Hans Alveri säilmed on venemaalt ära toodud, ma ep teadnudki.

Ülla Paras
Ülla Paras

Hans Alveri puhul on tegemist tõepoolest sümboolse hauaga. Alverite perekonna hauatähiste, sh Hans Alveri oma, looja oli Roman Haavamägi. Iseenesest on huvitav, et sügaval nõukogude ajal Hans Alverile hauatähis pandi. Kuna tema hauatähist palju otsitakse, siis pidasime õigeks paigaldada Hansa Alveri sümboolsele hauale suunav viit.

wpDiscuz