Hiiu kandle laagrid Vormsis lõpevad kontsertidega

Hiiu kannel
Hiiu kannel

Vormsil on praegu käimas kaks hiiu kandle teemalist laagrit, ühes saab pillimeistri Mihkel Soone käe all endale ise hiiu kandle valmistada ning teises õppida talharpa‘t mängima.

„Laagrite kavasse kuuluvad ka mitmed väljundid, kuhu saavad folgi- ja pärimushuvilised vaatama-kuulama ja kaasa löömagi tulla,” teatas Vormsi kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Tatjana Sääs.

Täna õhtul esinevad pärimusmuusikuna ja lastele televisioonist tuntud Annika Mändmaa, ansambli Puuluup artist Marko Veisson ja Soome muusik Ilkka Heinonen Vormsi Püha Olavi kirikus. Kavasse pikitakse ka muid põnevaid pille ning mängitakse põhiliselt hetkel „Naised köögis“ ansamblist tuntud muusiku Sofia Joonsi kogutud lugusid.

Homme esinevad Vormsi rahvamajas 40 laagris osalenut, kes näitavad laagris tehtut. „Kontsert läheb üle mõnusaks tantsutoaks, kus saab erinevate pillide saatel põnevaid rahvalikke ühistantse keerutada,” lubas Sääs.

Pühapäeval ootavad vormsilased Ynve Rosenblad ja Marju Tamm hiiu kannelt ehk talharpa‘t tutvustavale kontserdile, kus räägitakse palju kohalikke lugusid ja pärimust ning muuseumipiletiga saab uudistada Vormsi talumuuseumi väljapanekut rannarootsi eluolust Vormsil möödunud sajanditel.

Pilli valmistamise laager lõppeb homme. Pillimängulaager algas üleeile ning lõpeb pühapäeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments