Täna stardib Haapsalust jalgrattatuur Tour d`ÖÖ

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Tour d`ÖÖ 2016. Jaanus Ree foto

Täna õhtul saab Haapsalust alguse suur Tour d’ÖÖ Eesti juubeliaasta jalgrattatuur, mis teeb kümne päevaga Eestile ringi peale.

Jalgratturite ühissõidud toimuvad 17.-26. augustil kokku 11 linnas üle terve Eesti. Osalema on oodatud kõik, kellele ei käi umbes 15 km pikkune tiir üle jõu.

Esimene start on kl 21 Haapsalu piiskopilinnuse õuelt, viimaseks sõiduks kogunetakse 26. augustil Tallinnas.

Tour d’ÖÖ ühe korraldaja Tõnis Savi sõnul on eesmärk Eesti ratta- ja liikluskultuuri edendamine.

„Inimesed on unustanud ratta ja sõitmisrõõmu. Mõnikord on vaja tõuget, et see rõõm uuesti leida,” ütles Savi.

Tour d’ÖÖ ühissõite on Eestimaa eri paigus korraldanud juba kaheksa aastat.

„Selle ajaga on linnades rattaga sõitjate hulk kasvanud. Tuuri eesmärk ongi näidata, et meid, rattureid on veel rohkem,” ütles Savi.

Paljud on just tuuri tarvis keldrist või garaažist ratta välja ajanud ja üle mitme aasta sadulasse istunud.

„Usume, et nii mõnigi valib ka igapäevasõitudeks ratta,” ütles Savi.

Paralleelselt öösõitudega väntavad jalgratturid samadel päevadel linnast linna kaasa. Jooksu rattastuudio korraldataval tuuril läbitakse kokku 1200 kilomeetrit. Kõik, kellel on jaksu, on oodatud ka selle ettevõtmisega liituma.

2011. aastal Tallinnast alguse saanud Tour d’ÖÖ öösõidud propageerivad rattakasutust kui igapäevast, kiiret ja mugavat liikumisviisi.

Tour d’ÖÖ jalgrattatuur: 17.08 Haapsalu, 18.08 Kärdla, 19.08 Kuressaare, 20.08 Pärnu, 21.08 Viljandi, 22.08 Valga, 23.08 Võru, 24.08 Tartu, 25.08 Narva ja Elva, 26.08 Tallinn.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments