Rändel kalakajakas Enn peatub endiselt Jüütimaal

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ornitoloog Kalev Rattiste on Kakrarahul kajakaid uurinud üle 30 aasta. Foto: Arne Ader

Juuli alguses oma pesitsuspaigast Kakrarahult sügisrännet alustanud kalakajakas Enn on endiselt Taanis Jüütimaal, kus ta on paigal olnud üle kuu aja.

„Juuli keskel katkes side Ennuga, kuid nüüdseks on see taastunud. Enn on endiselt Jüütimaal, kuid liikunud veidi edela suunas,” teatas ornitoloog Kalev Rattiste eile.

10. juulil peatus Kakrarahult sügisrännet alustanud kümneaastane Enn Saaremaa kagurannikul. Järgmise öö veetis Enn juba Gotlandi saare lõunatipus. 12. juuli hommikul kella kaheksaks oli Enn jõudnud Taani Sjaellandi saarele, mis asub rannikul Kopenhaagenist loodes. Sealt lendas Enn Jüütimaale, kuhu ta on jäänud esialgu paigale.

Enn pole ainuke kalakajakas, kes on varakult sügisrännet alustanud. Rattiste sõnul oli tänavune kevad väga varajane ja rändele on asunud kõige varajasemad pesitsejad.

Ennu pessa ilmus esimene muna 23. aprillil.

Ennu teekonda saab täpselt jälgida, sest tänavu kevadel sai Kakrarahul koorunud kümneaastane Enn endale GPS-saatja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments