0

Oskar ootab Martat Kakrarahul

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Marta pesal 2012

Kalakajakas Marta pesal aastal 2012. Kalev Rattiste foto

Teadaolevalt maailma vanim kalakajakas Marta ei ole oma pesitsuspaika Kakrarahul jõudnud.

„Võib-olla tuleb veel. Ei tea, aga kardan, et ei tulegi,” ütles Puises ligi 40 aastat kajakaid uurinud ornitoloog Kalev Rattiste.

Mullu juunis sai Marta 34aastaseks.

Marta on Kakrarahul koorunud ja seal järjepidevalt pesitsenud. Ka mullu munes kõrges eas Marta kolm muna.

Marta kaaslane, temast kaheksa aastat noorem Oskar on Kakrarahul juba kohal. „Konutab üksi,” ütles Rattiste.

26aastane Oskar ja 34aastane Marta on koos olnud 21 aastat. Nad rändavad eraldi, kuid Kakrarahul on nad igal aastal taas kokku saanud. Kui kaaslane ei saabu, leiab isaslind tavaliselt omale noorema kaaslase, kuid Oskar ei ole seda esialgu teinud, vaid ootab Martat pesitsuspaigas.

Rattiste ise jõudis Kakrarahule nädala eest, kus hakkas pesi loendama ja mune mõõtma. Esmaspäeva hommikuks oli Rattiste kokku lugenud 76 kajakapesa. Tänavu esimene muna muneti Kakrarahul 20. aprillil.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
no
no

Loodan,et ikka jõuab…

wpDiscuz