See teatri uus lavastus pilab Eesti viimase 30 aasta poliitikat

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Gustav Reinop. Foto: erakogu
Lavastaja Gustav Reinop. Erakogu

See teatri näitleja Gustav Reinopi lavastatud „Käib kah…” esietendub See teatri vastremonditud suures saalis teisipäeval, 21. augustil.

Poliitikateemalise statiirilise lavastuse materjali on Reinop kogunud üle 30 aasta ja sellest kokku kirjutanud näidendi teksti.

„Ütleme nii, et üks protsent minu tähelepanekutest on näidendiks kirjutaud,” ütles Reinop.

90 protsenti lavastusest on elust enesest. Lavastuse tööpealkiri oli „Tsirkust, mitte leiba rahvale”.

„Käib kah…” koosneb kuuest pildist, igaüks kestab kümmekond minutit. Osaleb kümmekond näitlejat. Esimene pilt on aastast 1986 ja viimased nüüdisajast – pilatakse näiteks tasuta bussiliiklust.

„Valimised lähenevad ja see teema on tükis sees,” ütles Reinop.

Lavastuses on ka 1992. aasta valimislubadused, mis Reinopi sõnul on Eesti ajaloos ühed jaburamad üldse.

„Rahva ajab see saalis kindlasti naerma,” ütles Reinop.

Peale esietenduse 21. augustil kell 19 on etendus ka 25. augustil kell 16.

„Kindlasti mängime nostalgiapäevade ajal ja milalgi veel, aga esialgu pole kuupäevad paigas,” ütles Reinop.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Jaburusi algusaastatel nimetati kasvuraskusteks aga need raskused kestavad edasi.27 aastaga on meil loodud näiline heaoluühiskond ja seda maksumaksja turjal ! Elatakse valimistest valimisteni ja siis lubatakse,lubatakse täpselt nii nagu hr.Sukles mõned head aastad tagasi Veskiviigi trahteris – valige mind ja siis näete.Kui hr.Sukles on ka midagi korda saatnud siis paljud teised lubajad molutavad siiani – Laanet lubas kindlalt Saaremaa silda,tänaseks poliitikast lahkunud suur isamaalane Palts Haapsalu raudteed jne. Mida kasulikku on teinud Luik peale maratonijooksu – osalenud hasartmängumaksu raha jägamisel ? Võtaks õige kätte ja hakkaks kõik tööle siis võiks avaliku sektorit vähendada ca 30% ja likvideerida kakvaliteetse tööjõupuudus.Ainult kas… Loe rohkem »