Kanepi jõudis Cincinnatis teise ringi

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kaia Kanepi. Foto Eesti tennise liit

2,8 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga Cincinnati turniiril kvalifikatsioonist alustanud Kaia Kanepi (WTA 48.) pidas avaringi kohtumise eile õhtul maailma 120. reketi Varvara Leptšenkoga (USA) ja võitis tulemusega 2:6, 6:3, 6:1.

Avasetis suutsid mõlemad naised oma esimese pallingugeimi hoida, kuid paraku juba kolmandas geimis tuli pallingumurre ja sellega sai hakkama just Leptšenko. Leptšenko võitis seejärel kiiresti veel neli geimi järjest nii enda kui ka Kanepi servil ja võitis vaevalt pool tundi kestnud esimese seti tulemusega 6:2.

Teist setti alustas Kanepi hästi: hoidis oma pallingugeimi ja murdis vastase oma. Paraku võitis Leptšenko kohe geimi haapsallase servil ja hoidis oma ning viigistas seisu 2:2le. Väga raskes viiendas geimis suutis Kanepi oma pallingul siiski võita ja poolte vahetuseks mindi puhkama Läänemaa tennisisti 3:2 eduseisul.

Leptšenkol sedapuhku oma pallingugeimi hoida ei õnnestunud ja eestlase edu teises setis kasvas 4:2le. Paraku jäi see rõõm üürikeseks ja Kanepi loovutas omakorda oma servigeimi. Närvilises mängus järgnes üks murre teisele ja taas Kanepi initsiatiivi, realiseeris oma võimaluse ja asus teist setti juhtima 5:3.

Teise seti viimane geim kujunes ülimalt pingeliseks. Leptšenkol oli kasutada viis murdepalli ja Kanepil kolm settpalli. Viimane neist lõpetas ka seti tulemusega 6:3 eestlanna kasuks.

Otsustavas setis sai esimese servimurde kirja Kanepi, kui seisul 1:1 realiseeris Leptšenko pallingul teise murdepalli ja asus juhtima 2:1. Leptšenkole jäigi esimene võidetud geim otsustavas setis ainsaks, sest eestlane tegi võimsa lõpuspurdi ning võitis seti tulemusega 6:1.

Varem oli Kanepi Leptšenko vastu mänginud neli korda ja kõik matšid võitnud. Viimati mängiti 2015. aasta Miami turniiril, kus eestlanna võitis 6:2, 6:4. Selle seeria krooniks oli tänane, viies võit.

Teises ringis kohtub Kanepi Austria esindaja Ashleigh Bartyga (WTA 16.), kes alistas esimeses ringis tulemusega 6:3, 7:5 tšehh Marketa Vondrushova (WTA 103).

Eesti esireket Anett Kontaveit võitis turniiri avaringis kindlalt, tulemusega 6:3, 6:0 Tšehhi mängija Barbora Strycova (WTA 21.). Teises ringis kohtub Kontaveit kreeklase Maria Sakkariga (WTA 31.), kes sai avaringis 6:3, 7:6 jagu Naomi Osakast (WTA 19.).

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments