Kahjusummade kasv on kaasa toonud liikluskindlustuse hinnatõusu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Avarii Kuuse ja Vahtra ristis selle aasta märtsis. Foto: Arvo Tarmula
Avarii Kuuse ja Vahtra ristis selle aasta märtsis. Foto: Arvo Tarmula

Rohkem õnnetusi ja suuremad kahjud on toonud kaasa selle, et liikluskindlustus on 15 protsenti kallinenud, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Liikluskindlustuse fondi andmeil oli tänavu esimesel poolaastal kokku 17 750 liikluskindlustuse juhtumit, mille keskmine kahju oli 1953 eurot.

Keskmine liikluskindlustuse aastamakse on 139 eurot. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on liikluskindlustuse keskmine kahju suurenenud 17 protsenti, liikluskindlustus on aga kallinenud 15 protsenti.

Liikluskindlustuse fondi juhi Mart Jesse sõnul on viimase aja liikluskindlustuse hinnatõus tingitud peamiselt sellest, et liiklusõnnetuste arv on pidevas kasvutrendis ning keskmine kahju on tõusnud 2000 euro lähedale.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mihkel
5 aastat tagasi

Kui õnnetusi vähem on, kas langetavad kindlustushinda ka sellisel juhul? Pakun, et mitte ja kui küsida ,et miks ei, siis vastuseks saad, et tööjõukulud jne muu bla bla on kallimaks läinud. Hea äri on kindlustuse äri, alati jääd plussi ja riik toetab sind klientidega ka veel kohustusliku kindlustuse näol.