Okase muuseumis avatakse kolme Järve näitus

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Laupäeval, 18. augustil kell 16 avaneb Evald Okase muuseumis Haapsalus kaks uut näitust.

Elo, Eduard ja Martin Järve väljapanek jätkab  muuseumi  sarja  „Кunstnike perekonnad”, mis kajastab kunstivõimaluste muutumist ühte perekonda kuuluvate kunstnike näitel.

Elo Järv (1939) on nahakunstnik, nahkehistöö, eriti aga nahkskulptuuri viljeleja, üks ehedamaid  fantaste-sürrealiste eesti kunstis. Tema looming pälvis 2012. aastal Kristjan Raua preemia. Elo Järv õppis aastail 1957-58 Tartu kunstikoolis  ja aastail 1958-1964 Eesti riiklikus kunstiinstituudis.

Tema isa Eduard Järv (1899-1941) õppis aastatel 1912-1917 Peterburis kunstide edendamise seltsi koolis ja kunstide akadeemias. Eduard Järv oli graveerija, kes illustreeris 1920.-1930. aastatel  omapärases stiliseerivas laadis terve rea ajaloolisi teoseid (näiteks Enn Kippeli „Мeelis”) ja tegi joonistusi „Кalevipojale”.

Elo Järve vanaisa Martin Järv (1853-1919) oli üks paljudest 19. sajandi teisel poolel Peterburi asunud eestlastest. Ta lõpetas 1891. aastal kunstide edendamise seltsi kooli akvarellistina ja temalt on säilinud akvarell-  ja guaššmaale Peterburi  agulivaadetega, aga ka talumaastikega Peterburi kubermangust, kus elas samuti rohkesti eestlasi.

Näituse kuraator on Mai Levin ja see on avatud 9. septembrini.

Anne Metsise moejjoonistuste ja installatsioonide näitus toob välja autori vaated naiseks olemisele ja naiselikkusele, mis on teda saatnud tema erialal moekunstnikuna ja ka laiemas plaanis kogu elu. Näitust on avatud 9. septembrini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments