Galerii: Lihulas hüpati vana aja stiilis kõrgust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Martna koolis õppiv Kleer Jaani ületas kõrguse 1.40 teisel katsel. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 37
Ridala koolis õppiv Kleer Jaani ületas kõrguse 1.40 teisel katsel. Foto: Urmas Lauri

Täna hüpati Lihulas vanat moodi kõrgust. Hüppeplats seati üles raamatukogu taha, seal tegid kunagised Lihula koolilapsed sporti, sest just see maja on olnud paljudele vanematele Lihula elanikele.

Võistluse korraldamise eestvedaja Jaanus Getreu oli koolilaste mõõduvõtmist kutsunud pealt vaatama ka Lõuna-Läänemaa kõrgushüppe pingerea esikümne esindajaid. Üks neist, Gert Oosim, kelle nimel on ka praegune rekord 1.93 aitas kaasa ka kohtunikuna. Kingituseks noortele sportlastele sooritas Oosim paljajalu hüppe kõrgusel 1.45, seda ei suutnud täna nooremad ületada.

Osa võttis 11 noorsportlast. Medaleid ei jagatud, kuid aukirja said kõik osavõtjad. Aukirjal on foto, mille on üles võtnud Erich Kanter. Hüppel on Aino Maasik (1960), taamal olevad hooned on ka praegu olemas. “See foto andiski idee korraldada kõrgushüppevõistlus,” nentis Getreu.

Parima tüdruku auhinna sai Kleer Jaani, kes ületas, nagu temaga sama tulemuse saavutanud Trinity Õismetski, kõrguse 1.40. Jaani edu tagas see, et tal oli rohkem edukalt sooritatud hüppeid.

Poistest oli sitkeim Keiro Ristikivi Vatlast, tema sai üle kõrgusest 1.30.

Getreu sõnu oli võistlus igat õnnestunud, sest paljud soored sportlased püstitasid mättasel maal hüpates oma isikliku rekordi.

Vana aja hüppevõistust korraldati Lihulas teist korda.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Sirje
5 aastat tagasi

Tore küll aga miks Lihula lapsi ei osale sellistel spordipäevadel ? Praktiliselt kõik olid väikekoolidest tulnud lapsed. Kas Lihula koolis kergejõustikuga ei tegeleta, kes vastaks ?