ERR: riigikogu valimistel jääb Reformierakond Läänemaal mitme tugeva kandidaadita

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jaanus Karilaid olebvat Urmas Suklest kutsunud parlamendivalimistel Keskerakonnale hääli koguma, kuid Sukles keeldunud sellest. Foto: Urmas Lauri

Jaanus Karilaid olebvat Urmas Suklest kutsunud parlamendivalimistel Keskerakonnale hääli koguma, kuid Sukles keeldunud sellest. Foto: Urmas Lauri
Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles rahvusringhäälingule, et ta ei kandideeri järgmisel aastal toimuvatel riigikogu valimistel. Sukles pole aga ainus tuntud Läänemaa poliitik, kes riigikokku ei kandideeri. Kolmes riigikogu koosseisus olnud reformierakondlane Lauri Luik ei pürgi samuti enam parlamenti, vahendas ERRi Lääne-Eesti korrespondent Juhan Hepner oma raadiouudises.

2015. aastal kogus Urmas Sukles Reformierakonnale riigikogu valimistel 661 häält, kuid parlamenti ei pääsenud. Sukles võitis oma nimekirjaga HaRi kohalikud valimised ja on Haapsalus koalitsioonis Keskerakonnaga. Parlamenti ta uuesti aga ei kandideeri.

Suklese koalitsioonipartner, Haapsalu linnavolikogu esimees ja riigikogu liige keskerakondlane Jaanus Karilaid kandideerib parlamenti. Karilaid ütles, et Suklesega oli põgusalt juttu sellest, et ka linnapea koguks hääli Keskerakonna nimekirjas, kuid Sukles otsustas linnapeana jätkata.

Riigikogu valimistel ei plaani uuesti kandideerida praegu parlamendis olev reformierakondlane ja Haapsalu linnavolikogu opositsiooniliige Lauri Luik, kes on olnud poliitikas juba 20 aastat ja kuulunud kolme riigikogu koosseisu.
Luik ütles, et plaanib jätkata Haapsalu linnavolikogu ja ka Eesti Koolispordi Liidu tegevuses ning ei välista kaugemas tulevikus ka üleriigilisse poliitikasse naasmist. Riigikogu valimised toimuvad 3. märtsil 2019.

Vt ka: “Keskerakond alustas Haapsalus valimiskampaaniat

4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
3 aastat tagasi

Tubli Hr. Urmas, ausus enda vastu on üks suuremaid voorusi siin ilmas.
Edu!

Valija
3 aastat tagasi

Ja Urmas on realist, kes teab, et rahvas teda Riigikokku niikuinii ei vali. Pole seda kunagi teinud, nüüd seda enam. Kommunaalpoliitik on kah tore olla.

Kurepoiss
3 aastat tagasi

Luikn kardab praegu ettevalmistatavat seadust, millega Riigikogulane hakkab saama kõigest vabariigi keskmist palka. Siis jääb banaani ostmine ahvilastele hoopis ära!

Küll...
3 aastat tagasi
Reply to  Kurepoiss

võib ikka “tarkureid” olla. Siis sa kurepoiss võiksid ju ise kandideerida.