Vormsis tähistatakse nädala lõpul Olavipäeva

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Olavipäeva laat Vormsis 2015. aastal. Foto: Arvo Tarmula
Olavipäeva laat Vormsis 2015. aastal. Foto: Arvo Tarmula

Vormsi püha Olavi kiriku taaspühitsemise 28. aastapäeva auks korraldatavatele sündmustele ootame ka sel aastal kokku Vormsi kogukonda meilt ja mujalt, teatas Vormsi valla kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Tatjana Sääs.

Lisaks pidulikele jumalateenistustele ja kirikukontserditele toimub suur Rälby laat Kaitseliidu Lääne maleva programmiga ja miniohutuspäevaga Politsei- ja Päästeametilt. Lastele tuleb külla Teoteater ülimalt märja mereteemalise näidendiga. Õhtul saab tantsujalga keerutada kiigaplatsil simmanil ja oma tantse pakuvad külakostiks Valgamaa Õru valla rahvatantsijad.

Kogukond saab kokku nii kiriku kui muuseumi juures, kus mahedaid talharpa ehk hiiu kandle helisid lasevad kuulata Vormsi talharpa pärimuse uurijad ja edasikandjad marju Tamm ja Yngve Rosenblad.

Kuna 80 aastat tagasi sai viimase lihvi ka karskusseltsi hooneks ehitatud tulevane Vormsi rahvamaja, siis tähistatakse ka seda kahe murelipuu istutamise, väikese koosviibimise ja näituse „100 kuva Vormsilastest“ vaatamisega.

Vormsile omaselt on kõik üritused tasuta.

Kava:

27. juuli

  • 20.00 Sven Kullerkupu kontsert Püha Olavi kirikus

28. juuli

  • 11-16 Rälby laat: kaasa lööb ka Politsei- ja Päästeamet ja näha saab lasteetendust „Meri põlvini“. Muusikat mängib ansambel „Vingerpill“.
  • 18.00 Rahvamaja juubeli tähistamine: murelite istutamine, kõne, tort ja jook rahvamaja kõrval.
  • 20.00 simman kiigeplatsil: ansambel “Lõõtspillipoisid” ja Valgamaa Õru valla tantsurühm “Murueide Tütred”.
  • 23.00 mälestusjumalateenistus kirikus ja kalmistul

29. juuli

  • 12.00 Vormsi Püha Olavi kiriku taaspühitsemise 28. aastapäeva pidulik jumalateenistus. Järgneb ühine supisöömine kirikuaias.
  • 14.30 Traditsiooniline kohvi ja koogiga kokkutulek muuseumi juures ja talharpakontsert Marju Tammelt ja Yngve Rosenbladilt.
  • 17.00 kirikukontsert vanamuusikaansambel Rondellusega.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments