Läänemaa randade suplusvesi on puhas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Suplejad Vasikaholmi rannas. Foto Arvo Tarmula

Terviseameti laboris tehtud analüüsid näitavad, et Läänemaa randades võib rahumeeli supelda – vesi on puhas.

Eelmise nädala teises pooles võttis terviseameti Läänemaa esinduse vaneminspektor veeproovid ametlikest randadest nagu Haapsalus Paralepa, Vasikaholmi ja Aafrika rannas ning Lääne-Nigula vallas Roosta rannas. samuti kontrolliti omavalitsuse tellimusel suplusvett ka sellistes populaarsetes ujumiskohtades nagu Haapsalus Väike viik ning Lääne-Nigula vallas Österby sadam ja Dirhami.

Juba proove võttes ütles Kiis, et ka visuaalsel vaatlusel on vesi puhas ja selge.

Sinivetkate kohta ütles Kiis, et seni pole Läänemaa randades sinivetikaid täheldatud. Ta lisas, et sinivetikate teke pole otseses seoses veetemperatuuriga, vaid pigem tuultega, mis vetika randa kannab.

Kiis lisas, et kui inimestel tekib kahtlus, et meie randadesse on sinivetikas jõudnud, tuleks sellest teada anda terviseametile või keskkonnainspektsioonile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jutud käivad
3 aastat tagasi

Et Roosta rannas ON sinivetikad. Need on ju inimesele kahjulikud?

päevitaja
5 aastat tagasi

Aga Holmi rannas võiks lõpuks sinna kevadel toodud liivahunniku ka laiali lükata. Ükskõiksust ja lohakust on liiga palju.

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Tagalahe vesi üldiselt selge ei ole,ca 1 m sügavusel on nähtavus kuskil 15-20 sm,kuidas siis lahe tagumises sopis Aafrika rannas vesi puhas ja selge saab olla ?