Galerii: Vormsi kool pidas 80. sünnipäeva

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 53
Vormsi kooli vilistlased tegid koolimaja ees ühispildi. Foto Meeme Veisson

Laupäeval peeti Vormsil kooli 80. sünnipäeva ja sel puhul kutsuti kokku kooli vilistlased.

Vormsi kooli alguseks loetakse Vormsi uue koolimaja valmimist Hullos. „Koolimaja sai valmis tegelikult 1937. aasta sügisel,” ütles möödunud õppeaastal koolidirektori kohuseid täitnud Heily Piip. Vormsi koolimaja ehitusest räägitakse, et selle olid ehitanud külanaised.

Piibu sõnul on 80 aasta jooksul on kooli lõpetanud 76 lendu, ehk 344 õpilast. „Õpilasi, kes on siin koolis käinud, kuid pole kooli lõpetanud, on olnud aastate jooksul umbes 500,” lisas ta.

Laupäeval oli kooli juubelit tähistama tulnud poolsada vilistlast. Piip ütles, et enamasti tuleb kokkutulekule rohkem vanema generatsiooni esindajaid. Tänavu oli kõige arvukamalt esindatud 21. lend ehk 1961. aastal lõpetanud. Piip lisas, et suur osa kokkutulekule tulnutest elab praegu mandril.

Laupäeval marssisid praegused ja endised õpilased rongkäigus rahvamaja juurest koolimaja juurde. Koolimajas peeti pidulik aktus, kus astusid üles praegused Vormsi kooli õpilased.

Vormsi vald kinkis 80aastasele koolile õunapuu, mis istutati kooli aeda. Heily Piip ütles, et sellest aastast on traditsioon, et Vormsi kooli lõpetajad istutavad õunapuu ja õunapuu istutatakse ka vilistlaste kokkutulekul.

Pärast aktust söödi koos torti ja kringlit ning suunduti edasi kiigeplatsile tantsupidu vaatama.

Fotod Meeme Veisson

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jens
5 aastat tagasi

Selles koolis on kindlasti mõistev seltskond.

Triibik
5 aastat tagasi

Palju õnne- see on väga ilus (ja vajalik) kool ! Ning loodetavasti toimib sama kaua ja edukalt edaspidigi. Õnneks Vormsit Haapsaluga ei liidetud- muidu oleks varsti uksed kinni.