Tasuta bussisõit: ekslik info postkastis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles volikogu juuniistungil, et lähipäevil jõuab igasse postkasti infovoldik, kus on kirjas kõik, mida peab teadma tasuta bussisõidu kohta. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linnavalitsus saatis postkastidesse ühistranspordi muudatuste kohta teabelehe, kus info sõidu kohta kaugliinidel on eksitav.

„Kõik muu info on õige peale selle, et kaugliinidel on maakonna piires sõit samuti tasuta,” ütles Haapsalu linnavalitsuse nõunik Ailar Ladva. Kuue kaugliini – Tartu, Märjamaa, Pärnu, Keila ja kahe Tallinna liini – juures on märkus, et neil on tasuta sõidu õigus Läänemaa piires.

Ladva sõnul jõudis eksitav info teabelehte seetõttu, et selle aasta algusest Läänemaal ühistransporti korraldav Harjumaa ühistranspordikeskus (ÜTK) tegi infolehe materjalid valmis enne, kui tuli maanteeameti käskkiri, mis keelas kaugliinidel tasuta sõidu.

Maanteeameti põhjendas kaugliinidel tasuta sõidu keelamist sellega, et nii korjaksid tasuta liinid kommertsliinidelt sõitjad ära.

1. juulist kehtima hakanud bussigraafikuid infolehes ei ole, sest Ladva sõnul on graafikute eri variante nii palju, et need poleks ära mahtunud. Õiged graafikud leiab internetileheküljelt peatus.ee. Ladva lisas, et T-pileti keskkonnas, mida haldavad bussifirmad ise, on osaliselt vana info ja sealt graafikut vaadata ei maksa.

Uued linnaliinide graafikud on ka Haapsalu linna kodulehel. Kodulehel on ära toodud linnaliinide nr 1, 2 ja 3 ning Haapsalust vastavalt Linnamäele ja Taeblasse sõitva bussiliini nr 34 ja 34A graafik.

14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lolluse tipp!
3 aastat tagasi

Kommenteerida pole midagi, ainult kommentaarida!!! Linna isad “hoolitsevad rahva tervise” eest, milleks sõita, kui vaja rahval rohkem liikuda, et rasva ei tekiks. Kes ei saa käia nii palju – istugu kodus. Kellel masin seisab, istu rooli ja mine tööle, siis oled kindel et tagasi kunagi saad. Aga kirsike tordile on see, et AINULT INTERNETIS SAAB NÄHA “RIIGI SALADUST” – SÕIDUPLAANI. Ma istusin 3 tundi, kui sain aru selle kõrget lendu. Buss nr.3 praktiliselt tööpäevadel päeval ei käi! Aga L,P – sõidab surnuaeda ja tagasi pea iga tund. On tunne, et Haapsalu elanikud L,P peale kalmistut ei vaja mingit sõitu.

\"Tasuta\" bussisõit
3 aastat tagasi

tuletas meelde nõukaaegse juhtumi. Sel ajal ei olnud moeks seintele midagi niisama joonistada. Ükspäev nägi vanatüdruk, et kuuri seina peale oli siginenud üks võõrkeelne/kohalik 3 täheline sõna. Turupeal kurtis mutike et küll ikka valetavad. Ladusin kolm korda puuriidad kuuris ringi, aga seda üleskirjutet riistapuud ei leidnud. Nii et kõik mis kusagil kirjas on ei pea sugugi mitte õige olema. Või äkki võiks olla tõene info juba, meil nüüd juba hulk aastaid oma kord ja valitsejad.

miks
3 aastat tagasi

õiguskantsler vait on sellise ebavõrdsuse ja diskrimineerimise juures

Oja
3 aastat tagasi

Tasuta pole ju midagi. Mingi totaka kaardi peab ostma tasu eest.

läänlane
3 aastat tagasi

Täpselt ei tea, võib-olla keegi saab kasu sellest tasuta sõidu jamast, kuid nendel inimestel, kes jäävad linnadevaheliste liinide teele, küll mingit muudatust ei olnud! Seega, vaja üles võtta võrdõiguslikkuse teema – miks osad saavad tasuta sõita, aga teistele jääb üle vaid rõõm see oma taskust kinni maksta?

arvi
3 aastat tagasi

Tasuta linnaliini pole vaja kui ei saa sõita Uuemõisa ja sealt tagasi 5 tunni jooksul.

just
3 aastat tagasi

otsustajad võivad ju kaugemal olla aga milleks siis üldse kohalikku võimu vaja on, kui keegi võimuesindajatest suud lahti ei tea ja oma elanike huvide eest ei seisa.

Sussi Sass
3 aastat tagasi

See on kui otsustajad on kaugemalt, kes ei tea kohalikust elust mitte tuhkagi .

kodanik
3 aastat tagasi

Sukles saab juba aastaid pildile ainult lubadustega jamad likvideerida. Selle asemel et keel vastu Karilaidu pruuniks lakkuda, võiks linnavalitsuse tööle panna ja ka ise veidi liigutada.

Nõme.
3 aastat tagasi

See kuidas nüüd 3 sõidab näitaks 1405 ja siia 1606 kas 2 tundi vahet.Ja vanainimesed ei saa koju sõita.Ja miks peame me maksma 2 euri kui on tasuta söit kui on tasuta söit.Meil ju on juba kaart Linnavalitsusest antud.