Emma-Kathrina Hein ja Virgo Vallik tulid Eesti kergejõustikumeistriteks

Läänemaa KJK takistusjooksjad treener Jaanus Getreuga: Trinity Õismets 5. koht, Virgo Vallik I koht. Foto: erakogu
Läänemaa KJK takistusjooksjad treener Jaanus Getreuga: Trinity Õismets 5. koht, Virgo Vallik I koht. Foto: erakogu

Pärnu rannastaadionil toimusid 3.-4.juulil Eesti noorte 2018. aasta kergejõustiku U16 (sündinud 2003-2004) ja U14 (sündinud 2005-2006) vanuseklasside meistrivõistlused. Kokku osales võistlustel 600 noort kergejõustiklast, 44 Eesti kergejõustikuklubist. Läänlased võitsid viis medalit, neist kaks kulda ja kolm pronksmedalit.

Väga väärika etteaste tegid meie maakonna Läänemaa kergejõustikuklubi ja Haapsalu kergejõustikuklubi noored. Haapsalu KJK sportlastest osalesid meistrivõistlustel seitse tütarlast, Läänemaa KJK oli esindatud nelja tütarlapse ja nelja poeglapsega.

Mõlema klubi noored olid vastavalt Kaja Ladva ja Silvia Ladva, ning Jaanus Getreu poolt võistlusteks väga hästi ettevalmistatud. Ei mäleta kergejõustikuvõistlust, kus nii palju oleks noored parandanud oma isiklikke tippmarke.

Haapsalu KJK sportlased tegid seda 18 korral, Läänemaa KJK noortel õnnestus seda teha 14 korral. Kokku võideti viis medalit, neist kaks kulda ja kolm pronksmedalit. Lisaks veel 13 kohta esikaheksas, ning 5 kohta esikümnes.

Loomulikult kuulub kiitus kõigile 15 noorsportlasele! Järgnevalt aga säravamad tulemused.

Läänemaa saab taas uhkust tunda Eesti noorte meistritiitlite üle. Neid toodi sellel korral koguni kaks.

Tütarlaste U14 vanuseklassis tegi imelised stardid Emma Kathrina Hein. Neli starti-neli isiklikku rekordit! Haapsalu KJK sportlane võitis kõrgushüppes kuldmedali, tulemusega 1.60, parandades oma senist parimat tulemust võistluse sees kahel korral. Lisaks sai noor kergejõustikutalent kaela veel kaks pr onksmedalit. Kuulitõukes 11.91 (2 kg) ja 80 meetri tõkkejooksus 12,86 sekundit. Lisaks tuli seitsmes koht 400 meetri jooksus, ajaks talle siin 66,75 sekundit.

Teine kuldmedal läheb aga Läänemaa kergejõustikuklubile. Selle võitis ajaga 5.11,16 Lihula gümnaasiumi 8. klassi noormees Virgo Vallik poiste U16 vanuseklassi 1500 meetri takistusjooksus. Siit ka uus isiklik rekord. Kaheksa aastat Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis jalgpalliga tegelenud mitmekülgne spordipoiss tegi ülihea etteaste ka 100 meetri jooksus. Siin pääses ta isikliku rekordi ja päeva kuuenda ajaga 12.14 finaali. Finaalis tuli aga väike tõrge, kuid lõpuks igati korralik kaheksas koht.

Kolmas medalivõitja oli läänlastest Haapsalu KJK sportlane Anett Saarjõe. Temale kuulus tütarlaste U14 kõrgushüppes 1.51 ja isikliku rekordiga pronksmedal. Lisaks tuli veel kaks üheksandat kohta koos rekorditega heidetes. Kuulitõukes (2 kg) suutis ta parimal katsel 9.64 ja odaviskes (400 g) 25.17.

Milliseid paremaid tulemusi näitasid teised Haapsalu KJK sportlased? Tubli ja stabiilse võistluse tegi U14 vanusegrupis Kleer Jaani. Kõrgust hüppas ta 1.48, teivast 2.40 ja kaugust uueks isiklikuks rekordiks määrustepärase tuulega 4.62. Päris palju koges ta aga ebaõnne. Teivashüppes jäi ta neljandaks sama tulemusega, millega võideti pronksmedal, kõrgushüppes lahutas tuhmimast medalist 3 ja kaugushüppes 15 sentimeetrit.

Tütarlaste U16 vanusklassis sai Annely Bankier hea etteastega 300 meetri tõkkejooksus kaheksanda koha. Ajaks siin isiklik rekord 51,38.

Keity-Liina Kallas tegi väga hea jooksu 300 meetri tõkkejooksus. U16 tütarlastest talle sealt ajaga 50,20 korralik 4. koht. Veel lõpetas ta esikümne 100 meetri tõkkejooksus ajaga 16.16. Mõlemad tõkkedistantsid tõid talle ka isikliku rekordi parandused.

Ülistabiilne oli Maily Märss. Tütarlaste U16 vanuseklassi viiel alal õnnestus tal teha neli isikliku rekordi parandust. Kaks kuuendat kohta tulid rekorditega 100 m ja 300 m tõkkejooksudes. Ajad siin vastavalt 15.70 ja 50.79. Ketast (0,75 kg) heitis ta 31.32, samuti rekord, see andis talle kaheksanda koha. Üheksas oli ta kuulitõukes (3 kg), tulemusega 10.14. Ja 400 g oda viskas ta ka rekordivääriliselt, 35.07 – tasuks kümnes koht.

Läänemaa KJK sportlastest tegid lisaks Virgo Valliku väga headele tulemustele korralikud etteasted mitmed teisedki sportlased.

Tütarlaste U16 vanuseklassi 1500 meetri jooksus sai isikliku rekordi 6.22,34-ga viienda koha Trinity Õismets.

Nooremas, U14 vanuserühmas säras aga kahe finaalikohaga Eliise Kolõtšev. Nii kettaheites (0,6 kg), kui kuulitõukes (2 kg) tulid isiklikud margid. Kettaheites 20.60 ja seitsmes koht, ning kuulitõukes 10.23 ja kaheksas koht.

Eesti meister Virgo Vallik koos treener Jaanus Getreuga. Foto: erakogu
Eesti meister Emma Kathrina Hein ja pronks Anett Saarjõe koos treener Kaja Ladvaga. Foto: erakogu
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Peeter
5 aastat tagasi

Paistab, et Getreu on ikka veel läänemaa mees. Kord on pärnumaa ja siis jälle läänemaa, otsustagu åra kelle all võisteldakse.