Vehklemistüli jätkub: EOK soovitab ka Kirpu MMile saata

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Erika Kirpu. Foto arhiiv

Eesti olümpiakomitee (EOK) on saatnud vehklemisliidule kirja, milles soovitab vehklemise MMile saata ka Erika Kirpu, kirjutab Eesti Päevaleht.

EOK peasekretäri Siim Suklese kirjas vehklemisliidule on kolm kompromissettepanekut: loobuda põhimõtetst, et samad sportlased esinevad nii individuaal- kui ka võistkonnavõistlusel, anda üles Katrina Lehis individuaalturniirile ja anda üles Erika Kirpu võistkonnaturniirile.

„Eesti spordi katusorganisatsioon ei taha, et vehklejate mõttetu tüli oleks avalik,” põhjendas Sukles ettepaneku tegemist.

Vehklemisliitu juhatus otsust muuta ei soovinud, küll aga saatis president Margus Hanson kirja Lehisele ja treenerile Helen Nelis-Naukasele ettepanekuga, et äsjane Euroopa meister ise loobuks naiskonna kohast ja osaleks MM-il vaid individuaalturniiril.

Lehis vastas Hansonile, et ei kavatse millestki loobuda ja vehkleb MM-il ka võistkonnavõistluses.

Täna asuski Katrina Lehis koos treener Nelis-Naukasega Hiinas toimuva MMi poole teele. Vehklemise maailmameistrivõistlused toimuvad 19.–27. juulil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ülla
5 aastat tagasi

Näib ,et EVL tegutseb viisil enne teen siis mõtlen . Esimene juhatuse otsus enne EM oli juba vale(reeglite vastane) ja peale seda on/olid ainult halvad ja väga halvad valikud. Võistkondi ei valita avaliku arvamuse , trikoo vooru ega laikide järgi FB-s .Peatreener peaks otsustama ja vastutama .EVL-s ag moodustas koondise juhatus aga kes tulemuse eest vastutab.Ei pea olema eriline selgeltnägija ,et ebaõnnestumise korral lükatakse s..tt peatreeneri kaela , kui aga õnnestub siis patsutavad juhatuse liikmed endile rinnale. Lihtsalt on alast ja sportlastest on kahju, kui lastakse teatud “persoonidel” (mitte Kirpu) tegutseda põhimõttel kas või üle laipade …

kodanik 2
5 aastat tagasi

Maailma edetabelis on Lehis eestlastest teine. Eestis surutakse sinna sisse ka Kapa-Kohila katsevõistlused. Miks? Ükski teine ala nii ei tee.

Juhhaidii
5 aastat tagasi

Ma ei saa Siim Suklesest ka aru, mida ta susserdab? Kui vaadata naiste vehklemise edetabelit, siis esimesed kolm, kes peaksid kindlalt MM-il vehklema nii individuaal- kui ka naiskonnavõistluses peaksid olema Beljajeva (477 punkti), Kuusk (444 punkti) ja Lehis (405 punkti). Peatreener peaks tegema järgneva valiku Kirpu (341 punkti) ja Embrichi (157 punkti) vahel. Kuna naiskonnavõistluses on olnud senini kindlam käsi Embrich, siis kõigi eelduste kohasel eelistab peatreener loomulikult teda. Ma ei saa aru, miks Kirpu ei taha aru saada, et tema on selles viisikus täna kõige kehvem valik. Kirpu peaks endaga rohkem tegelema ja tänaste saavutustega tõestama temale panustamist, mitte… Loe rohkem »

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Juhhaidii

sest kirpu ema arvab nii!

õige aeg möödas
5 aastat tagasi

Nii pikk susserdamine ja vaidlemine mõjub kindlasti sportlastele. Kui ikka jätkatakse, siis tüdrukud tulevad MM-lt tagasi tühjade pihkudega ja polegi vahet, keda sinna saadeti.

kodanik 2
5 aastat tagasi

Seda on karta jah, et soprtlased ei suuda valmistuda ja keskenduda. EOK soovitus on juba jäetud tähelepanuta, mis sest nüüd jälle välja kiskuda. Kirpul on aktiivne mamma, kes kaebab igale poole.

Boij
5 aastat tagasi
Reply to  kodanik 2

Ega ei sooviks seda kellelegi, aga on ka selliseid kes pärast aastaid sellise kohtlemise all ja saavutanud max tulemuse esimese võimaluse andmisel