Galerii: Haapsalu kultuurimajas saab näha kutsekooli õpilastööde näitust

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Näitusel olevad tööd on valminud õppetöö käigus harjutusülesannetena. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu kultuurikeskuses on kuni 26. juulini avatud Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilastööde näitus „Ammetil on kuldpõhi all”.

Näitusel on välja pandud kutsekooli tekstiilkäsitöötöö, kangakudumise, tisleri, pehme mööbli valmistaja ja mööblirestauraatori eriala selle kevade õppe- ja lõputööd.

Tekstiilkäsitöö eriala avati 2005. aastal, 2015. aastal lisandus eraldi õppekavana kangakudumise eriala. Õppetöös lähtutakse rahvuslikust pärandkultuurist.

Tislerid on Haapsalu kutsehariduskeskuses õppinud alates 2005. aastast. Tisleri erialal õpitakse puidu käsitsi- ja masintöötlemist, mööbli ja puitoodete valmistamist ja viimistlemist, vineerimist, treppide ning redelite valmistamist.

Pehme mööbli valmistaja eelkäija oli sadulsepa eriala. Hea sadulsepp oskab teha pehmemööblitööstuses massitööna valmistatavaid tooteid, kus valmis šabloonid, lõiked, matriitsid on juba olemas. Näitusel olevad tööd on valminud õppetöö käigus harjutusülesannetena.

Mööblirestaureerimist õpetatakse koolis 2009. aastast. Mööblirestaureerimine on meie kooli üks populaarseimaid erialasid, kus õpetatakse interjööri ja mööbli ajalugu, restaureerimise ja muinsuskaitse aluseid, puidu käsitsi- ja masintöötlemist, viimistlemist, sadulsepatöid, vineerimist, puidulõiget, intarsiat.

Fotod: Urmas Lauri

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz