Toomas Siitan on korraldanud vanamuusikafestivali algusest peale

Toomas Siitan möödunudaastasel vanamuusika festivalil. Arvo Tarmula
Toomas Siitan möödunudaastasel vanamuusika festivalil. Arvo Tarmula

Tuleval nädalavahetusel Haapsalus peetava Vanamuusika festivali peakorraldaja Toomas Siitan on festivali juures olnud juba 25 aastat. Ta sattus festivali korraldamise juurde, sest toonane kultuurijuht Piret Hallik-Sass kutsus teda.

„Meie eesmärk ei ole olnud neid mitte ainult esinema tuua, vaid luua omavahelisi võrgustikke ja teha ka edaspidi koostööd. Traditsiooniliselt on väga tugevad ajastuteadliku esituse maad olnud Inglismaa, Madalmaad, Prantsusmaa. Praegu on järjest rohkem põnevat toimumas ka Hispaanias, Itaalias, Portugalis.

Festivaliga ja muude valdkondadega tegeldes ja eri maade muusikutega kokku puutudes näen üha selgemini, et meiegi oleme osa sellest kultuuri paljususest. Eesti on Euroopa ääreala, aga ääreala kultuurikihistus võib ühel hetkel olla isegi rikkam metropolide kultuurist. Peaksime endale selgelt teadvustama, et oleme tuhat aastat olnud orgaaniline osa Euroopa kultuurist ja oleme seda ka praegu,“ ütles Siitan Postimehele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments