Läänemaa kodutütred said Ernakesel kuuenda koha

Lääne Elu

info@le.ee

Läänemaa kodutütred Ernakesel. Foto: Kaidi Sits

Meie võistkond viimases kontrollpunktis oma ülesande sooritust ootamas. Läbitud on 40 kilomeetrit ja neiud on ikka veel rõõmsad. Vasakult: Karmel Lääts, Ele-Riin Niit, Katarina Sits ja Marie Keldrima. Foto: Kaidi Sits
Läänemaa kodutütred saavutasid vabariiklikul Kodutütarde võistlusmatkal 6. koha. Võistkonda kuulusid Marie Keldrima, Karmel Lääts, Ele-Riin Niit ja Katarina Sits. Võistkondi oli kokku 17, nende seas ka külalisvõistkonnad Leedust ja Lätist.

Võistlusel liiguti kaardi ja kompassi abiga punktist punkti. Rajal oli 18 erinevat kontrollpunkti ja kokku läbiti veidi üle 40 kilomeetri.

Meie tiim startis 1. juuni õhtul kell 22.50. Rajal oldi kokku 18 tundi magamata ja napi söögiga.

Punktides tuli täita erinevaid ülesandeid: kalade, putukate, puude, maavarade tundmine, sõlmed, paadisõit, hääletu morse, euroopa lippude teadmine, Eesti kaardi puzzle, madalroomamine, paintball, meditsiin jne. 

Meie kodutütred olid parimad sõlmedes, kus ülesanne sooritati seitsme sekundiga. Sellise soorituse üle imestas isegi võistluse peakohtunik. Võrdluseks, et kõige kauem tehti sõlmede ülesannet 12 minutit.

Mariele, Ele-Riinil ja Katarinal oli see teine Ernake. Mullu Harjumaal saavutati 8. koht. Karmelil on kogemusi rohkem, ta osales Ernakesel ka 2016. aastal, saavutades oma võistkonnaga III koha ja Noorte Kotkaste Mini-Ernal 2015. aastal, kus saavutati 10. koht. Kahjuks oli see Karmel Läätsele viimane võistlus, kuna vanuse poolest ei saa ta enam Kodutütarde Ernakesel osaleda.

Ernake on Kodutütarde võistlusmatk, kus osalevad parimad kodutütarde võistkonnad kõikidest ringkondadest. Võistlust korraldavad Kodutütarde ringkonnad kordamööda. Esimese Ernakese korraldas Võrumaa ringkond. Sel aastal toimus Ernake 16. korda ja korraldajaks jälle Võrumaa. Järgmisel aastal toimub Ernake Läänemaal.

Kaidi Sits, Kaitseliidu Lääne maleva noorteinstruktor

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments