Matsalu rahvuspargis algab noorte looduskaitsjate kursus

Lääne Elu

info@le.ee

Homsest algab Matsalu rahvuspargis kolm päeva kestev noorte looduskaitsjate suvine kursus, kus jagatakse noortele loodushuvilistele keskkonnaalaseid teadmisi. Suvist kursust peetakse tuleval nädalal ka teistes Eesti rahvusparkides

Keskkonnaameti korraldatavatel kursustel osaleb üle Eesti sada rahvuspargis või selle lähipiirkonnas elavad 6.-12. klassis õppivat loodushuvilist noort, kes valiti programmi õpetajate soovituste ja noorte motivatsioonikirjade alusel.

„Kursustel toimuvad õpperetked loodusesse, kus õpitakse tundma piirkonnale omaseid taime- ja loomaliike, võetakse ette looduskaitselisi töid ja loomingulisi tegevusi ning omandatakse uusi teadmisi ja oskusi kohalikust kultuuripärandist,“ lausus Maris Kivistik, Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja.

Matsalus toimub kursus Algallika külalistemajas. Noortele tutvustatakse 21. sajandi lindude uurimise võimalusi, meie looduses esinevaid tigusid ja karpe ning proovitakse viimastel aastatel aina populaarsemaks muutuvat aerusurfi.

Eestis on keskkonnaamet korraldanud kursusi alates 2004. aastast, nende toimumist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Kursuste programmi läbiviimisse on kaasatud erialaspetsialistid ja rahvusparkide kohalik kogukond. Lisaks suvisele kursusele toimub koolitusprogrammi käigus kaks kahepäevast jätkuseminari tänavu sügis-talvel ning järgmise aasta kevadel.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments