Nõva kooli hakkab juhtima Laine Koppel

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Laine Koppel. Foto: Lemmi Kann
Laine Koppel. Foto: Lemmi Kann

Lääne-Nigula vallavalitsus otsustas täna, et Nõva kooli direktori kohusetäitjaks saab Nõva kooli matemaatikaõpetaja Laine Koppel.

Sel õppeaastal Nõva kooli direktori kohusetäitjana juhtinud Andres Liivi viimane tööpäev on reede, 22. juuni. Koppelist saab direktori kohusetäitja esmaspäevast, 25. juunist.

„Kuni uue direktori leidmiseni,” märkis Lääne-Nigula valla haridusnõunik Kaie Talving.

Vald otsis direktorit konkursiga, kuhu laekus viis kandideerimisavaldust, millest üks võeti tagasi. Täna kuulutas vallavalitsus konkursi luhtunuks, sest ükski neljast kandidaadist ei vastanud nõuetele – kõigil on küll magistrikraad, kuid mitte õpetajakutset või haridusasutuse juhtimise kogemust. Talving ütles, et vald kuulutab välja uue konkursi tähtajaga 1. august.

„Nõuded jätsime samaks. Õpetajakutse on vajalik, sest direktor peab tegema ka õppealajuhataja tööd,” ütles Talving.

Konkursil kandideerinute seast uut kohusetäitjat ei valitud, sest Talvingu sõnul on eesmärk leida uue konkursiga ikkagi uus direktor.

Koppel on Nõva koolis töötanud 1999. aastast. „Ta on asendanud praegust direktori kohusetäitjat Andres Liivi ja tundus olevat mõistlik valik,” ütles Talving.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
46 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Päästame Nõva Kooli
5 aastat tagasi
Pets
5 aastat tagasi

Harjumaal on palju “ääremaad”,kõik ei saa olla ääremaa aina.Vähemalt vallavalitsus vahetuks.

Pets
5 aastat tagasi

Nõva võib ka lahkuda Lääne -Nigulast,minna Harju maakonda?Nagu Järva vald soovib Tapa valda nüüd.

xyz
5 aastat tagasi
Reply to  Pets

ausalt öeldes struktuur ei ole oluline, vaja on normaalseid inimesi etteotsa mitte selliseid kellele oma tasku kõige lähem ning peamine otsuste tegemise alustala

Arvatavasti
5 aastat tagasi

“Kokapapast”(kes asjasse tõsiselt suhtuvad,teavad,kellest jutt)paremat koolijuhti pole tulemas.Lapsed küll kartsid,aga samas ka AUSTASID teda.(tänaste õpilaste puhul austusest õpetajate ja teiste täiskasvanud inimeste vastu tundub küll kohatu rääkida)

Ei ole Nõvalt
5 aastat tagasi

kuid ei saa jätta küsimata: MIS on valesti sellega, kui asja ajavad need inimesed, kellele see tähtis on? Kui asju ajavad need, kellesse need asjad ei puutu, siis on tulemuseks täielik jama ja kaos. Kui kooliga on seotud õpetajad ja lapsevanemad siis otse loomulikult peavad kooli asja ajama õpetajad ja lapsevanemad. Kui poodnik peab poodi, siis on otse loomulik, et poodnik ajab poe asju, mitte aga külajoodik nurga tagant. Palun selgitage mulle, nõvakas, mis selle pildi juures viltu on, kui kooli asju ajavad need, kellele kooli hea käekäik kõige olulisem on? Mäletame veel kõik NSVL aegu, kui tähtis oli parteisse… Loe rohkem »

valesti
5 aastat tagasi
Reply to  Ei ole Nõvalt

Valesti ongi see, et kooli asju aetakse NSVL meetodite järgi. Vassides, moonutades, mustates. Mõni mees vehkleb lastega koguni partei häälekandjas. Aetaks teisiti, oleks ka kogukond rohkem asja taga. Täna pole asi mitte niivõrd lastes, sest miks muidu panevad kohalikud oma lapsi ammu mujale kooli, vaid enamasti kisajate sissetulekus.

Lääne-Nigula kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  valesti

“Vassides, moonutades, mustates” – see on täpselt see, kuidas vallavalitsuse tegevus väljapoole paistab. Ja ühtlasi ka põhjus miks koostöö kellegagi, kes ei aja asju ausalt, võimatu on. Kui sinu vastu on sõda välja kuulutatud nagu on seda teinud vallavalitsus ääremaade kogukondade vastu, siis ei saa seda asja koostöö vormis lahendada. Nürnbergi kohtutes jäid süüdlasteks ka koostöö tegijad ja käsutäitjad, teatavasti. Praegusel hetkel on asjad nii, et tuleb teha õiget asja mitte aga koostööd vallavalitsusega, sest vallavalitsuse tegevus on kuritegelik: 1. Miljonid lähevad keskuse väljaehitamise peale, mille üks eesmärk kohe kindlasti on teatud % kõrvale kantimine 2. Ääremaadel lõigatakse maha kõik,… Loe rohkem »

on ikka mula
5 aastat tagasi

kas rohud jäid jälle võtmata?

safsa
5 aastat tagasi
Reply to  on ikka mula

see oli liiga keeruline lehekommentaari jaoks, ilmselt

nõvakas
5 aastat tagasi

Virtsapritsimine jätkub. Siin võtab sõna seltskond, keda on peotäis aga kes selle eest on üliaktiivsed. Ei esinda see vingujate kamp kogu kogukonda. Laske inimesel tööd teha, loodetavasti lähevad asjad koolis paremaks.

võõras
5 aastat tagasi
Reply to  nõvakas

Nii kaua kui kooli juhib mõni kohalik, ei lähe tõenäoliselt paremaks mitte midagi. Kogukond ise on selleks juba liialt lõhki. Koolijuht peaks tulema väljast. Keegi, kes pole nö mitte kummagi poolega seotud, keda ei kannata väänata omale sobivas suunas.

enn
5 aastat tagasi
Reply to  võõras

koolijuhiks on vaja kedagi, kelle huvi on kooli juhtida ja arendada ja siis oleks need siinsed “vingujad” rahul. probleem on selles, et viimased 3-4 aastat on olnud eesmärk hävitamine ning arendajate elimineerimine.

kah nõvalt
5 aastat tagasi
Reply to  nõvakas

kui paremaks minemist mõõdab vaid kooliga mitteseotud ärimeeste kamp, siis ei saa oodata, et reaalsed lapsevanemad, lapsed ja õpetajad rahul saavad olla. Paneme “Laimit” juhtima mõne suvilatesse sissemurdjatest varastest, kas siis on A&O rahul või hakkab virtsa pritsima?

kah nõvalt
5 aastat tagasi
Reply to  kah nõvalt

Nõval on ju reaalsed lapsevanemad ja õpetajad kattuv suurus. Seega enamus inimesi pole kooliga seotud.

nõvakas samuti
5 aastat tagasi
Reply to  kah nõvalt

Aga mis kogukond on ilma koolita? Esimese Eesti ajal oli iga s väikses külas oma koolike. Nüüd kõik ühte suurde kooli, kodukohast pole enam mälestusigi

nõva elu
5 aastat tagasi

tundub. et kui artiklis on sõna nõva, aktiviseerub komado hoogsaid kritiseerijaid ja kirjutajaid

See fakt peaks olema hoiatuseks
5 aastat tagasi
Reply to  nõva elu

vallavalitsusele, et nõvakatest niisama lihtsalt teerulliga üle ei lase. Võib sinise silma saada või, hullemal juhul, hoopis oma uhkest ametitiitlist ilma jääda. Lõhmusega rahulolematuid on siin “ühinenud valdades” rohkem kui vaid Nõva kant. Inimestele teerullid ei meeldi.

eks ta ole
5 aastat tagasi

lääne-nigula ilmselt mõtles, et alustame kõige väiksemast, siis võtame teised ette …, kogu tegevus käib ainult taebla ümber, “uued” vaatavad kurva näoga eemalt ja nõva näitel muretsedes, millal nemad järgmised

Nõvalt
5 aastat tagasi
Reply to  eks ta ole

1. Üks endine vallavanem kriminaalselt süüdi mõistetud, dokumendi võltsimise eest
2. Volikogu esimees krim uurimise all, 2017 vallast ära kanditud kokku 85 000 EUR
3. Lääne-Nigula vallavalitsus juba 2 asjaga kohtus, peagi rohkematega.

Tõsi võiks ka klassikaliselt hangude ja vikatitega, kui vallavalitsus seda rohkem soovib. Mikk, Sinu valik.

Mage lugu
5 aastat tagasi

Lääne-Nigula vald (loe Mikk Lõhmus) on taas saatnud portsu pressiteateid Lääne Elusse ja need avaldavad need tähtegi muutmata ning nii saab edukad lood etteotsa ja selle kirjatüki silma alt ära

hallooooo
5 aastat tagasi

lääne-nigula! tulge mõistusele! mida te sellest mammist solgutate, inimene on praktiliselt 80 aastat vana! laske inimesel rahus vananeda!

minul
5 aastat tagasi

mure, et kui noore mehe, hr Liivi jaoks kooli juhtimine nii raske oli, et ikka pikalt ja pidevalt puhkama pidi, kuidas siis eakas daam, (mõni aasta alla 80-ne) suudab vastu pidada.
Tervis olgu ikka üle kõige.