Koolilapsed jõid jaanipeol haljast viina

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Taebla jaanituli. Foto: Kauro Kuik
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Taebla jaanituli. Foto: Kauro Kuik
Taebla jaanitulel laupäeva õhtul jõid koolilapsed plasttopsidest viina, kedagi vahele ei võetud.

Umbes kümneliikmeline poiste ja tüdrukute seltskond tuli peoplatsile kella 9 ajal õhtul. Noortel olid seljakotis alkoholipudelid, kahel tüdrukul aga pooleliitrised plasttopsid viinaga. Peoplatsil hakkasid koolinoored, kel vanust silma järgi otsustades 15–16 aastat, segama rummi ja viina mahlaga. Joogi vahele tõmmati suitsu. Suurem osa seltskonnast olid Haapsalu põhikooli õpilased.

Üks tüdrukuist helistas tõenäoliselt emale või isale. Kui oli saanud loa, et ei pea õhtul koju tulema ja võib sõbranna juurde ööbima minna, hüüdis ta sõpradele rõõmsalt, et võib nüüd juua nii palju, kui tahab.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
töötu
5 aastat tagasi

Alkohol ise karistab, eriti järgmisel hommikul…

need
5 aastat tagasi

lapsed ju valimisõiguslikud

Ats
5 aastat tagasi

Kui noored 15, 16 siis pole enam tegemist Haapsalu Põhikooli õpilastega.

nooo
5 aastat tagasi
Reply to  Ats

On ikka, 8-9 klass

Lugeja
5 aastat tagasi

Pealtnägija oli täiskasvanud ajakirjanik? Kuritöö tõkestamise asemel haaras pastaka…. Miks laimatakse Haapsalu põhikooli? Kas on tõestatud ühegi õpilase alkoholijoove?

Puskar
5 aastat tagasi

Kui oli haljas, siis oli järelikult riigiviin.

Elementaarsem
5 aastat tagasi

Kas tõesti oli olukord häiriv või pigem pakkus nalja? Kui ta nii häiriv oleks olnud, ei oleks see tükki küljest võtnud, et teavitada vastavaid isikuid. Ja kõige korraldaja kaela ajamine on ka imal. Kust siis korraldaja kõike nägema ja teadma peab, kui tegeleb muude asjadega, mõelge natuke oma peaga. Lisaks sellele “pealtnäha vanust 15-16 aastat”, olen ammu lapsevanem ja täisealine, aga poes starterit ostes küsitakse ikka dokumenti! Vot sulle pealtnäha! Kust pärinev info, et nad üldse Haapsalu Põhikoolist? See, et kunagi kuskil nägid ja nägu on tuttav, ei tähenda, et nooruk siiani põhikoolis õpib. Võib-olla ammu juba gümnaasiumis.

Nimetu
5 aastat tagasi
Reply to  Elementaarsem

No vaja ju kirjutada midagi, sest kui oleks välja tulnud et nad hoopis 18+ siis poleks saanud ju lugu avaldada

veits vildak
5 aastat tagasi

Tundub väga sedamoodi, et hästi huvitav oli jälgida ja mitte midagi ette võtta. Kõik on fikseeritud, mis seljakoti sees oli, kui suur tops oli, mida sisse valati, mida millega segati! Häiris siis olukord või mitte? Oli nauding, mida pärast lehele teada anda?

Rain
5 aastat tagasi

LE on hakkanud muinasjutte kirjutama?

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Rain

Ei ole muinasjutt, olin ise seal, aga me kõik oleme noored olnud ja mäletame, kuidas meie kallal vanemad mölisesid!

Mitte nii kibestunud päss
5 aastat tagasi

Oh kui kurb. Selle asemel et vastavad inimesed oma tööd tegema kutsuda, kirjutame ikka sellest hoopis nagu kibestunud pässid. Kas nooruspõlv jäi elamata? Ajad muutuvad, noored lõbutsevad erinevalt. Ega ta just eetiline lõbutsemise viis ei ole jah aga selle jaoks on olemas vastavad inimesed kes selliste asjadega tegelevad ja KORDA kaitsevad (väike vihje kuhu oleks võinud pöörduda).

maris
5 aastat tagasi

Korda kaitsvad inimesed korra astusid läbi ja läksid ära.

präänik
5 aastat tagasi
Reply to  maris

Vale puha. Korda kaitsvad inimesed olid koguaeg kohal. Kaklused lahutati kiiresti ja isegi metsast aeti noori taga.

...
5 aastat tagasi
Reply to  maris

Olin ise kah seal ning politsei oli enamus õhtust kohapeal, vahepeal oldi isegi kahe autoga.

Nimetu
5 aastat tagasi
Reply to  maris

Korda kaitsvad inimesed hoidsid ära massi kakluse mis oleks olnud tõenäoliselt läänemaa kõige jubedam ja kõige suurem, ja suurem osa oli kraaklejatest naised, ja nad ei olnud ainult korraks

Elementaarne
5 aastat tagasi

Korraldaja vastutab. Nii lihtne see ongi. Peo külalised ei pea küll kombluspolitseid ega turvamehi mängima. Kui ei suuda korda tagada, siis ära korralda!

Kiki
5 aastat tagasi
Reply to  Elementaarne

Kui korraldajal palgatud turvamehed ja ise ametis ilmselgelt KORRALDAMISEGA (nt mängud ja esinejate lavale saatmine jne), siis ikka ei pea küll üks inimene kõigel jõudma silmi peal hoida.

Oma arvamus
5 aastat tagasi
Reply to  Elementaarne

Korraldaja vastutab aga me kõik oleme lõppude lõpuks inimesed. Ei pea aga võiks, see on inimlik! Selle lahendamiseks oleks kulunud mõned minutid, ainult võtta korraldajatega ühendust. Aga nüüd mis muutus? Mõnikord on tunne, et ei sekkuta just selleks, et äkki saabki probleem otsa ja pole millest rääkida.