Loodusvahid jahivad Nõval lõkkemeistreid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu vabatahtlik päästja Sirle Olesk käis metsatulekahju kustutamas Harjumaal Vikipalus, kus põleng levis 200 hektarile. Foto: Kati Teesaar

Haapsalu vabatahtlik päästja Sirle Olesk käis metsatulekahju kustutamas Harjumaal Vikipalus, kus põleng levis 200 hektarile. Foto: Kati Teesaar
Suure tuleohu tõttu on ka RMK puhkekohtades tule tegemine keelatud ning keelust kinnipidamist kontrollivad nii RMK loodusvahid kui ka keskkonnainspektorid.

Kõige suurema tähelepanu all on Põhja-Läänemaal Nõva kant, sest sealsete männimetsade alune võib kergesti tuld võtta. Nõva elanikel on veel ehedalt meeles kümne aasta tagused Vihterpalu metsapõlengud.

„Põhiliselt kontrollime Nõva maastikukaitseala, sest see on meie kõige hellem koht,” ütles Läänemaa keskkonnainspektor Meelis Kaustel.

Keskkonnainspektsioon jälgib peamiselt rannikut Roostast Uuejõe puhkealani. Kausteli sõnul pole seal ühtegi ametlikku telkimiskohta, küll aga armastavad inimesed seal peatuda ja puhata.

RMK puhkekohtadel hoiavad silma peal loodusvahid. „Kontrollime nii palju, kui suudame, sest oma töö tahab ka tegemist,” ütles RMK loodusvaht Jaak Selart

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments