Läänemaa metsades valitseb suur tuleoht

BNS

Tulekahju kustutamine Espre külas. Foto: Päästeamet
Tulekahju kustutamine Espre külas. Foto: Päästeamet

Ilmateenistuse teatel valitseb valdavas osas Eestist äärmiselt suur tuleoht.

Äärmiselt suur tuleoht valitseb Jõgeva-, Põlva-, Tartu-, Võru-, Valga-, Viljandi-, Pärnu- ja Läänemaal.

Lõkkest võib väga kergesti süttida lõkkeaseme ümber olev kulu ja tuli võib edasi kanduda metsa, tekitades ülisuurt keskkonnakahju. Peale puude hävitab tuli ka kõik elusolendid – putukad, kahepaiksed, linnud ja pisiimetajad. Rikkumiste ja õnnetuste ärahoidmiseks teevad keskkonnainspektorid üle Eesti lõkkereide, tehakse ka ühiseid reide koos päästjatega. Eeskätt läheb aga tarvis igaühe enda hoolivust ja ettevaatlikkust.

Keskkonnaministeerium palub kuivade ilmade tõttu jätta looduses tuli tegemata ja meenutab, et lõkkes ei tohi kunagi põletada jäätmeid.

Suurimas ohus on väheliikuvad ja paiksed loomad, näiteks jänesepojad. Ohus on ka varakult pesitsemist alustavate kiivitajate pesad koos munadega, konnad ja liblikate, mardikate ja teiste putukate arengujärgud, sest nende munad ja nukud asuvad kulus ja pinnase ülemises, tulest mõjutatavas kihis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments