Galerii: Promenaadil peeti perepäeva

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 39
Innovatsioonikeskuse Innokas töötoas sai roboteid ehitada. Foto Kaire Reiljan

Lastekaitsepäeva puhul peeti laupäeval Haapsalu promenaadil perepäeva, kus pere noorimatele jagus mitmesugust tegevust.

Perepäev algas Haapsalu noortekeskuste aktiivseimate noorte ja parimate muutujate tänamisega. Tänukirja ja linnapea Urmas Suklese käepigistuse said noored, kes on kas vabatahtlikult panustanud huvikeskuse arengusse, vabatahtlikku tegevusse, olnud aktiivsed ja toetavad või on nende käitumine märgatavalt muutunud.

Kolmeks tunniks täitus promenaadi tantsupaviljoni ümbrus ja Aafrika rand töötubadega.

Haapsalu noorte huvikeskuse noortekeskuste ja huviringide töötubades sai meisterdada ja möllata. Haapsalu kunstikool õpetas tegema maastikukunsti, lasteraamatukogu aga lugusid kirjutama, illustreerima ja raamatuid valmistama.

Vabatahtlikud merepäästjad tuletasid meresõiduhooaja alguseks meelde päästevestide õiget kasutust, päästeamet õpetas tulekustutit kasutama ja igaüks sai proovida kui kiiresti nad päästjate riided selga saavad. Politsei koos Lõvi Leoga joonistas ja lahendas ristsõnu, Kaitseliit näitab sõdurivarustust ja iga soovija sai näole ka maalingu.

Ed sai proovile panna jalgratta vigurrajal ja tasakaaluliinil, Katleri Taekwondo Klubi näitas võitluskunsti trikke. Innovatsioonikeskuse INNOKAS ja Asuküla nutipesa töötubades sai roboteid ehitada. Oma tooteid tutvustab õpilasfirma Narcohol.

Esimest korda oli perepäeva osa on laste laat, kus lapsed müüsid ise oma väikseks jäänud riideid, kasutuks muutunud mänguasju ja muud kraami.

Perepäeval lõid meeleolu Haapsalu noorte huvikeskuse pilliring Djembe oma trummidega, Haapsalu Cyrillius Kreegi nimelise muusikakooli ja laulustuudio Gaudeo Musicum õpilased, tantsisid JJ-Street tänavatantsijad. Kaugemalt olid kohale tulnud kvartet “2+2″”, tantsuansambel “Pärlike” ja Tammsaare kooli tantsuansambel Колечко Pärnust ning Tallinnast tulid külla MTÜ “Nasledie”, tantsuansambel TEREK, muusikateater Sakala laululapsed ja kloun Maikl fireillusion.

Fotod Kaire Reiljan

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments