Läänemaa tantsupidu: noore tantsujuhi jalg värises, aga pidu õnnestus

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 69

Läänemaa tantsupidu. Foto; Arvo Tarmulaz
Paljud Läänemaa tantsupeo liigijuhid olid seekord ise alles koolinoored ja nii mõnelgi jalg värises, kui ta tantsijaid juhendama läks. Vaatajateni see ärevus laupäeval Haapsalu piiskopilinnuses ei jõudnud.

See oli esimene Läänemaa tantsupidu, kus maakonna administratiivpiir jooksis mööda Kasari jõge. Tantsupeost osavõtjate hulka ei olnud see aga mõjutanud, sest nii Lihula kui ka Hanila rühmad lõid kaasa. Enamgi veel, Pärnumaalt olid tantsima tulnud Audru rahvatantsijad.

Tantsud olid peol kolmes plokis: „Minu juured”, kus tantsiti rahvarõivaste päritolu kandi tantse; „Minu olemine” oli tantsijate seas armastatud tantsudest ja „Minu kord” uutest tantsudest, mis suures osas olid loodud just selleks peoks noorte tantsujuhtide endi poolt.
Brita Kaljuvere oli loonud kaks tantsu - mudilastele „Kiisud keerutavad tantsu" ja algkoolilastele „Mullid". Britta Sool liitis oma tantsus „Liisusalmi mängud" põhikooli lapsi. Elerin Lees tegi koos N.Õpsidega Trad.Attacki loo „Oh oleks minu olemine ” juurde tantsu „Olemine”. Elor-Tõnuri Leesi loodud on „Tulgu tuuled”.

Oma panuse andsid ka kogenud tantsujuhid. Peo pealavastaja Liia Lees lõi memmedele tantsu „Valge sireli valss" ja segarühmadele „Fra Mare valsi". UlrikaGraubergi „Maailm heliseb" on küll varem valminud, kuid tantsupeol seni esitlemata tants.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments