Linnuhuvilised selgitavad laupäeval kõige linnurikkama vaatlustorni

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vennad Valkerid Silma vaatlustornis. Foto: Arvo Tarmula
Ornitoloogiaühingu korraldusel peetakse laupäeval linnuvaatluspäev, kus selgub tänavune linnurikkaim vaatlustorn.

Eesti Ornitoloogiaühing (EOÜ) kutsub linnuhuvilisi laupäeval tornide linnuvaatluspäevale, millega tähistatakse maailma rändlindude päeva.

“Üle Eesti asuvates vaatlustornides ootavad kogenud linnutundjad huvilisi, et koos rändavaid ja pesitsevaid linde vaadelda ja määrata. See on hea võimalus parandada oma linnutundmisoskust ja veeta hommik kevadises linnumelus. Ühtlasi selgub liigirikkaim vaatlustorn,” ütles Tarvo Valker.

Juhendajatega tornide asukohad ja külastusajad leiab kaardilt EOÜ veebilehel. Tornide külastamiseks end eelnevalt registreerima ei pea.

Kui linnuhuviline soovib tornikülastajaid linnuvaatlustes juhendada, siis peaks sellest 10. maiks teada andma koordinaatorile Tarvo Valkerile.

Tornide linnuvaatluspäeval saab osaleda ka omal käel. Selleks tuleb laupäeval minna mõnda vaatlustorni ja kirja panna kõik nähtud ja kuuldud linnuliigid. Vaatlustulemused tuleks edastada koordinaator Tarvo Valkerile e-posti teel tarvo.valker@eoy.ee hiljemalt laupäeval, 12. mail kell 18. Kirja tuleb panna vaatluse koht ja kellaaeg, kohatud liikide nimekiri, vaatlejate nimed ja arv.

Juhendajad ootavad linnuhuvilisi Haapsalus linnutornis Tagalahe ääres laupäeval, 12. mail kell 7.00–9.00.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments