Taal läks riigi vastu kohtusse

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

21 aastat tagasi Haapsalu raudtee erastanud ettevõtja Aarne Taal leiab, et riik püüab tema vara natsionaliseerida, nagu seda tegid kommunistid 1940. aastal. Foto Arvo Tarmula

Ettevõtja Aarne Taal kaebas halduskohtusse majandusministeeriumi, et tõestada enda õigust Riisipere–Haapsalu raudteetammile, soovides riigilt kuni 2 miljonit eurot hüvitist.

Vaidlus käib raudteetammile hoonestusõiguse seadmise üle Taali ettevõtte OÜ Taavi kasuks. Kui halduskohus seab vaidluse ajaks raudteetammile keelumärke, siis Riisipere–Turba raudteed ei saa ehitama hakata enne kohtuvaidluse lõppu. Eesti Raudtee soovib uue lõigu lõpetada 2019.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
paidra
5 aastat tagasi

Olgu et muld on taali oma aga ta aastaid hoiab oma vara riigi maa peal tasuta las maksab ja siis rääkime

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Taal on nagu õige riigimees,võtta nii palju kui annab ja pärast meid tulgu või veeuputus.Loodame,etsee tükk Sinu suu jäoks on liiga suur.

vanaema
6 aastat tagasi

No kuule mees Taal-aitab ahnusest, ela oma eluke rahus ja ega hauda keegi midagikaasa ei saa. Las rahvas sõidab rongiga ja sina cruisleriga-kõik õnnelikud

Kokkuvõteks.
6 aastat tagasi

Tuleb talv ja hr. Taal avab jääkuubikutest vangla Lossiplatsil miilitsa kõrval murul. Hirmutada natuke seda blondiini jääkuubikutest ruumiga ja küll siis ka blndiinid tarkuse pähe võtavad.

Mati
6 aastat tagasi

Miks,inimesed kommenteerivad teisi mingi liba nimede all,kui midagi öelda võiks ka ennast tuvastada,õnneks saab nüüdseks vajadusel LE-st andmeid nn. õelate kommenteerijate kohta

Pook
6 aastat tagasi
Reply to  Mati

Oled ise parem või, kus per.nimi ja isikukood on?
Neid Matisid on ennemgi nähtud. Üks alles eile tuigerdas turu bussipeatuse kõrval suur kaheliitrine Walter värisevate käte vahel.

igaühe enda valik
6 aastat tagasi
Reply to  Pook

…või on tegelikult hoopis Kati. Vot ei tea.

mati
6 aastat tagasi
Reply to  Mati

miks sa oma nime ei avalda, õnneks saab nüüdseks vajadusel LE-st andmeid nn. mati kohta, värise mees

Marno
6 aastat tagasi

Taal ostis 50 km raudteed (100 km relssi, kaaluga 50 kg meeter) 5000 EEK eest, müüs vanametallks (50 kg x 100000 m x raua kilo hind), ehitas uhke maja, ostis uue Land Cruiseri ja teise Toyota juurde. Ja veel tahab midagi riigilt? Taastagu siis esialgne olukord ( relssid tagasi) ning siis mölisegu

kalda
6 aastat tagasi
Reply to  Marno

taal vana huiar ju,kui keegi viitsib pilti vaadata,my ass………….

Anne
6 aastat tagasi

OÜ Taavi kaebas halduskohtusse majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM), sest on seisukohal, et on jätkuvalt Riisipere-Haapsalu raudteetammi omanik. OÜ Taavi omandas Haapsalu raudtee avaliku erastamiskonkursi käigus 1997. aastal hinnaga 5200 krooni. Sellele lisandus ca 100 korda suurem investeerimiskohustus. Erastamise ajaks oli raudteetaristu tehniliselt peaaegu kasutuskõlbmatu. Endine omanik, riigile kuuluv Eesti Raudtee, oli lõpetanud seal 1995. aastal reisirongiliikluse ning soovis teha lõpu ka kaubarongide liiklusele. Eraettevõtja investeeringute ja töö tulemusena olid kaubarongid käigus kuni 2004. aastani, misjärel demonteeriti lõplikult kasutuskõlbmatuks muutunud rööpad ja mädanenud puitliiprid ning konserveeritud raudteetammile rajati jalgrattatee, et tamm säilitada. Seejärel on omanik erinevaid partnereid kaasates panustanud võimaluste otsimisse… Loe rohkem »

Harles
6 aastat tagasi
Reply to  Anne

4 miljoniga saab juba Tallinnast uue raudtee tammi Haapsaluni ehitada,krdi jopakad ikka……..Ja las taal hoonestab oma krdi mullakuhilat

Imelik
6 aastat tagasi

“Erastamisagentuuri nõukogu liikme, teede- ja sideminister Raivo Vare sõnul langetati otsus müüa Riisipere-Haapsalu raudteelõik osaühingule Taavi, mille taga on kohalik ettevõtja Aarne Taal, eelkõige Läänemaa huvidest lähtuvalt. Küsimus on olnud erastamisnõukogu päevakorras juba pikka aega. Otsustamine on viibinud Vare sõnul seetõtttu, et seni pole olnud kindlust, et uus omanik rööpad üles ei võta ja metallikokkuostu ei vii. Raudtee müüdi hinnaga 100 krooni kilomeeter ehk 5200 krooni eest. Erastamisagentuuri ettevalmistatud ostu-müügilepingu tingimused tagavad raudteeliikluse jätkumise Riisipere-Haapsalu 52 kilomeetri pikkusel lõigul, kusjuures ostja kohustub hoolitsema ka raudtee vastavuse eest tehnilistele tingimustele. ühtlasi on kirjas, et ostja ei võõranda ja rendi vara ega… Loe rohkem »

Mitte nii jäme
6 aastat tagasi

Kuna maa ei kuulu Taalile siis võiks riik oma maal selle pinnase ladustamise eest tasu küsida ja nõuda, et hiljemalt aasta lõpuks oleks Taal oma jama ära koristatud riigi maalt.

Mitte nii jäme
6 aastat tagasi

nii,et võtku käru ja labidas ning hakaku otsast vedama.

ise nägin
6 aastat tagasi

Omal ajal Sai taal selle raudtee erastatud 1krooni eest. Relsside eest juba sai 50 000 000 krooni (keegi ehk parandab) nüüd küsitakse veel 2 milkut. On ikka kuldaväärt ärai peaks mainima.

Harles
6 aastat tagasi
Reply to  ise nägin

Taal ju arihai ,Saarevali teine samasugune,taksist oli nagu teada ,magas volgas ju ……..

möh
6 aastat tagasi
Reply to  Harles

Kas tõesti Taal samasugune nagu Saareväli?

Vestman
6 aastat tagasi
Reply to  möh

Vat sellistel ärimeestel nagu Saareväli,Uus ja Taal on jumet!