Mõõtmine andis Rukki kanali sügavuseks viis meetrit – laevad seisid asjata

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Nädalavahetusel Rukki kanalis mõõtetöid teinud OÜ Meremõõdukeskus tuvastas, et laevatee sügavus on nõuetekohane viis meetrit ehk parvlaevaliikluse jaoks piisav, kirjutab Õhtuleht.

OÜ Meremõõdukeskus on mõõdistustulemused edastanud ka veeteede ametile (VTA), kuid viimane pole andmeid avalikustanud, vahendas ERRi uudisteportaal.

“Kuna aga meie andmetel ei õnnestunud seal üle mõõta kogu kanalit, siis ei ole praegu arukas ka kommenteerida, mis võib kanalis olla minimaalne sügavus. Sellele saab vastata alles siis, kui oleme ise oma mõõdistuse läbi viinud,” ütles teisipäeval ERR-ile VTA nõunik Priit Põiklik.

Meremõõdukeskuse juht Peeter Ude ütles Õhtulehele: “Ma ei saa teile veel täna pead anda, et see sügavus on ka tegelikult täpselt 5,0. See võib olla ka 4,9 või 5,1, kuigi meie seadmed on häälestatud vastavalt Amsterdami nullile, need on Eestis ühed moodsamad mere täppismõõteseadmed, seega suur viga on välistatud.”

VTA mõõdistuskaater Kaja sõidab Rukki kanalit mõõdistama lähipäevil kui jääolud seda võimaldavad. Süvendama hakatakse kanalit augustis.

Madala veetaseme tõttu katkes parvlaevaliiklus mandri ja Hiiumaa vahel tänavu talvel mitmel korra.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kratt
6 aastat tagasi

Selle peale võib imestada keskerakondlasest riigikogu õiguskomisjoni esimehe Jaanus Karilaiu kompetentsust, kes lajatas mõnda aega tagasi reformierakonna pihta, et viimased on süüdi miks parvlaevad mandri ja Hiiumaa vahel liikuda ei saa. Kuulates Karilaidu, siis iseenda ebakompetentsuses ja kõikides keskerakonna hädades ning saamatustes peab ta süüdlaseks ikka ja alati reformierakonda. Halb kuulata seesugust mula.