Pääste: Haapsalu roopõlengu võisid põhjustada poisikesed

Lääne Elu

info@le.ee

Teisipäeva, 10. aprillil õhtul kella poole seitsme paiku teatati häirekeskusele, et Haapsalus Aiavilja tänava kandis põleb pilliroog ja tulekahju ohustab allatuult jäävaid elamuid.

Päästjate saabumise ajaks ulatus tulekahju 100ruutmeetrisele alale. Põlengule panid kiiresti piir.

Ümbruskonna elanikud andsid päästjatele infot, et enne tulekahju oli piirkonnas nähtud poisikesi, kes võisid põlengu süttimisega seotud olla. Päästjad paluvad vanematel lastele selgitada, et tikkudega või välgumihklitega ei tohi mängida ning kulupõleng võib kujuneda väga ohtlikuks nii muule loodusele kui ka hoonetele. Kulupõlengutes on varasematel aastatel hukkunud ka inimesi.

Kuivavas loodudes tuleb lahtise tulega olla väga ettevaatlik, sest kulu süttib väikseimastki sädemest hetkega ja kandub tuulega kiiresti suurele alale. Kulupõlengute kustutamiseks kulub kevaditi palju päästjate aega ja jõudu ning võib viibida reageerimine tõsisematele õnnetustele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments