1

Galerii: Martnas peeti munavärvimistalguid

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Fotod Arvo Tarmula

Martna koguduse õpetaja Küllike Valk korraldas kolmapäeva õhtul lastele munavärvimistalgud, millest osa võtnud lapsed said värvida mune nii traditsioonilisel viisil sibulakoortega kui ka moodsate värvidega.

Martnas on traditsioon, et kirikuõpetaja viib vanematele inimestele, kes ise kirikusse ei saa, pühademunad koju. Just selle jaoks laste munatalguid vaja oligi, selgitas ta.

Kuni munad keesid, said lapsed osa mängulisest lihavõttepühade loost.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kool
kool

Väga tänuväärne

wpDiscuz