Versobanki sulgemise tõttu pole võimalik kasutada Liisi järelmaksukaarti

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Liisi järelmaksukaardi reklaam.
Liisi järelmaksukaardi reklaam.

Euroopa Keskpank jättis esmaspäeval litsentsita rahapesu tõkestamise reeglite rikkumise pärast Versobanki.

Versobanki sulgemise tõttu pole enam võimalik kasutada ka Liisi järelmaksukaarti. „Meie jaoks oli see korralik külm dušš,” ütles AS Koduliisingu juhatuse liige Indrek Julge Lääne Elule.

Pangandusjärelevalve Versobanki kliente ei hoiatanud, et pank kaotab tegevusloa. „Umbes kümme minutit enne seda, kui Versobanki sulgemise info ajakirjandusse jõudis, hakkasime saama klientidelt teateid, et Liisi kaarti ei saa kasutada,” ütles Julge. „Panga litsentsi ära võtmisest ei saa ette teatada, sest siis saaks keegi põhjendamatu eelise.”

Koduliisingu ja Versobanki koostöö algas mullu. Liisi järelmaksukaart oli kahe ettevõtte ühine toode, kus Versobank pakkus makseteenust ja Koduliising haldas järelmaksuportfelli. Praegu on välja antud ligi 11 000 Liisi järelmaksukaarti.

Julge ütles, et kahe ettevõtte koostöö sündis seepärast, et Versobank oli huvitatud uutest klientidest ja oma kaubamärgi reklaamimisest. Koduliising aga pangast, kes pakuks makseteenust.

Kuigi järelmaksukaart on suletud, tuleb klientidel oma kohustused täita endistviisi, sest järelmaksukohustus on kaardiomanikel Koduliisingu ees.

ASi Koduliising ainuosanik Arne Veske ütles, et Liisi tuleb esimesel võimalusel välja uue lahendusega. „Meil on uus koostööpartner juba olemas, kellega käib tihe töö. Paraku mõned kuud tuleb seda veel oodata. Loodame, et jaanipäevaks saab uus lahendus valmis,” ütles Veske.

„Koduliising ei ole kuidagi seotud seadusenõuete rikkumistega, mis on Versobanki tegevusloa tühistamise põhjuseks,” teatas ettevõte oma Facebooki lehel.

Eelmise aasta keskel oli Koduliisingu käes 3 protsenti tarbimislaenude turust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
6 aastat tagasi

Mis seal ikka kasutada ja elada võlgu. Elada tuleb oma rahadest, mitte lihtsameelselt orjata.

Ester
6 aastat tagasi

Lollakad maakad. Lugege info läbi ja siis parastage.

Nimi on (kohustuslik)
6 aastat tagasi

Huvitav, Liisi.ee lehel, kaardi reklaamis väidetakse, et 15K inimest on kaardi omanikud, aga Indrek Julge räägib 11K-st. 4000 on päris suur kõikumine!

Liisi
6 aastat tagasi

Mis kaart see selline on?

see
6 aastat tagasi
Reply to  Liisi

on poti seitse

vana
6 aastat tagasi
Reply to  see

Äkitselt Pada Emandas?

Arvos
6 aastat tagasi
Reply to  Liisi

Ei tea. Olen kuulnud, et need kes tööd teha ei viitsi, märgistavad nende kaartidega lollid kes nende eest tööd teevad. Mingi orjastamise teema.