Augustibluus annab 25. festivali puhul välja raamatu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Augustibluus

Sel neljapäeval, 22. märtsil peetakse samaaegselt Tallinnas ja Haapsalus festivali Augustibluus 25. hooaja avapeod, mille raames esitletakse festivali ajalugu tutvustavat raamatut „125 hetke“.

Raamatusse on kogutud fotod alates 1994. aastast, mil festival alguse sai. Lisaks kirevale fotogaleriile leiab värskest raamatust esinejate, korraldajate ja külastajate mälestusi ning fotosid, mille autorite hulgas ka tuntud profifotograafid Kristjan Lepp ja Sven Tupits. Põhjaliku arhiivitöö võttis ette raamatu koostaja Raul Kalda.

Augustibluusi programmijuht Raul Ukareda ütleb raamatu eessõnas, et kõik head asjad sünnivad väiksena ja kasvavad kaua – kohe ja suurelt tulevad ainult õnnetused. „Augustibluus sündis pisikese kohaliku kogukonna-ettevõtmisena ja on jõudu kogunud tasapisi, ennem kvaliteedis kui kvantiteedis. Aastate jooksul on festivali külastanud kümned tuhanded inimesed ja sajad bändid ning on võimalik, et leiate nende kaante vahelt oma lemmikuid või suisa iseennast.“, lisas Ukareda.

Juubelihõngulise festivali avapeod toimuvad sel neljapäeval, 22. märtsil algusega kell 21 Tallinna klubis Chicago ja kell 19 Haapsalus, restoranis Flamm.

Kohapeal on müügil soodushinnaga festivali passid ja esmakordselt ka värskelt ilmunud raamatud. Tehakse teatavaks seekordsed esinejad ja avatakse festivali värske koduleht. Tallinna avapeol astub lavale Raul Ukareda Band koos Teele Viiraga ja Haapsalus Rene Paul.

Mõlemad üritused on tasuta.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments