Läänemaal tabati nädala jooksul mitu turvavööta sõitjat

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

Eelmisel nädalal pöörasid Haapsalu politseijaoskonna ametnikud TISPOLI (Euroopa liikluspolitseinikke ühendav koostöö- ja infovõrgustik) teemanädala raames suuremat tähelepanu turvavarustuse kasutamisele ja roolis kõrvaliste asjadega tegelemisele.

Nädala jooksul kontrollitud sõitjate hulgast tuvastati kuus turvavöötja sõitjat.

Nädalavahetusel toimus Läänemaal ka „Kõik puhuvad“ reid, mille käigus kontrolliti 212 juhi tervislikku seisundit. Kolm juhti olid ületanud alkoholi piirmäära ja nende suhtes alustati väärteomenetlus.

„Ilmad lähevad üha ilusamaks ja teed on juba mitmel pool lumekattest vabad, mistõttu ka juhtide tähelepanu hajub, jalg läheb raskemaks ning kiirused tõusevad. Tahan kõikidele juhtidele meelde tuletada, et piirkiirusest tuleb kinni pidada ning autoroolis ei tasu liiga uljaks minna. Kui juhid, siis juhi – õnnetused ei hüüa tulles!“ ütles Haapsalu politseijaoskonna patrullitalituse juht Meelis Laurmann.

„Sõiduki roolis olles tuleb tegeleda ainult juhtimisega. Kui telefoniga rääkida on vaja, siis tuleb kasutada käed-vabad süsteemi. Samuti peavad kõik sõidukis viibijad olema korrektselt kinnitatud turvavarustusega. Olgem liikluses ettevaatlikud ning tähelepanelikud!“ lisas Laurmann.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments