Politsei kontrollis Läänemaal ettevõtete autosid

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Politseinikud viisid eelmise nädala teises pooles Pärnumaal, Läänemaal, Järvamaal ja Raplamaal läbi kommertssõidukite kontrolli. Ühissõidukite, veoautode ja sõiduautode kontroll viidi läbi neljal päeval ja kokku avastati kokku 162 rikkumist.

„Jätkuvalt valmistavad muret töö- ja puhkeaja rikkumised ning sõidukite tehniline seisukord. Suuremõõduliste ja raskete sõidukite juhid peavad olema puhanud ning sõiduvahendid peavad olema korras. Kui kommertssõiduk õnnetusse satub, olgu põhjuseks juhi väsimus, tehniline rike või midagi muud, siis on tagajärjed alati rasked. Liiklusturvalisuse arvelt ei saa järeleandmisi teha, “ ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelvalvekeskuse välijuht Hanno Viibus.

172 kontrollitud veoautojuhist 61 eksisid töö- ja puhkeaja nõuete vastu. Massikoormuse rikkumisi oli 20 ning kuuel juhul polnud veos korrektselt kinnitatud. Vaid üksikutel sõidukitel oli teekasutustasu maksmata.

Üks buss ja 18 veoautot suunati erakorralisele ülevaatusele ning ühe veoauto seisukord oli niivõrd kehv, et sellega keelati edasi sõita. Tabati ka üks alkoholi tarvitanud veokijuht.

Politseinikud kontrollisid 60 sõiduautot ning tuvastati kokku 35 rikkumist. 11 korral ületati kiirust, kümnel juhul ületas sõiduki kaal lubatu piiri ning ühel korral suunati sõiduauto erakorralisele ülevaatusele. Liiklusest kõrvaldati üks alkoholi tarvitanud ja üks juhtimisõiguseta juht.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
arvamus
6 aastat tagasi

lahe- peedistame ikka väike-ettevõtjaid, kes oma enda raske töö tegemiseks iga päev sõiduvahendeid vajavad. Aga see, et maksumaksja raha eest ametnikud tööautodega igal pool ja igal ajal ringi sõidavad, see pole mingi probleem. Sest needsamad maksumaksjad maksavad kinni ka erisoodustusmaksu, mis sel juhul kohustuslik on. Väike-ettevõtja peab aga lisaks näiteks autoliisingule, tasuma nüüd riigile ca 150-200 euri IGA KUU, kui ta sellesama omaenda tööautoga korraks ka poodi või lasteaeda sõidab.