Haapsalu joogivee radioaktiivsus on normi piires

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu Veevärgi juhataja Kaido Erik. Foto: Urmas Lauri

Eestis on joogivee lubatud radioaktiivsustase üle viie korra madalam kui näiteks Rootsis ja Haapsalu joogivesi vastab sellele normile, kinnitas Haapsalu Veevärgi juhataja Kaido Erik.

Postimees kirjutas sel nädalal, et Põhja-Eestis ja Haapsalus ammutatakse joogivett kambriumi-vendi ladestu veekihtidest, mistõttu selle radioaktiivsus ületab Eestis kehtivaid norme. Postimehes ilmunud kaardi põhjal ületavat Haapsalu põhjavee kiirgustase tervisele ohtliku piiri ja ka joogiveena saadav arvestuslik doos olevat üle turvalise piiri ehk rohkem kui 0,1 millisiivertit (mSv) aastas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
seadus
5 aastat tagasi

ütleb, kui joogivesi ei vasta kehtestatud stadtardile, siis selle eest tasu võtta ei tohi, haapsalu linna joogivesi ei vasta mitme näitaja osas kehtestatud standardile, miks võetakse tasu?

Uuemõisa
6 aastat tagasi

kuidas on lood üldise keemilise analüüsiga, sooviks näha aruannet.

linna veetarbija
6 aastat tagasi

vesi siin haapsalus jääb oma kvaliteedilt palju alla näiteks Keila linnale, kus sai kaua elatud ja vesi üks vabariigi parimaid. Võtke palun ühendust ja tundke huvi mis meetodeid seal tehti sest mitte kogu aeg ei olnud ka seal aastaid tagasi kõik nii hästi.

Veevärk
6 aastat tagasi

Ärge pabistage. Üleliigse plutooniumi kogume kokku ja müüme venemaale maha.

arvamus
6 aastat tagasi

See, et juhataja nii lihtsalt ütleb pole mingi argument. Palume ajakirjandusel uurida järgi numbrid, normid ja analüüside tulemused. Kas Haapsalu veevärk teeb radioaktiivsuse analüüse?

kaaries
6 aastat tagasi

kuidas on aga lood fluooriga?