Haapsalu kolledž sai moodsa arvutiklassi jaoks 23 000 eurot projektitoetust

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Heli Kaldas. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu kolledž sai IT Akadeemia programmist üle 23 000 euro uue moodsa arvutilabori jaoks, kus on paremad võimalused muuhulgas kolmemõõtmelise modelleerimise jaoks.

Uues arvutilaboris hakatakse õpetama rakendusinformaatika tudengitele arvutigraafika-alased õppeaineid. „Labor tähendab, et ei ole lihtsalt arvutiklass, vaid hästi moodne klass, kus on kõik selle valdkonna võimalused ühes kohas,“ selgitas Haapsalu kolledži direktor Heli Kaldas.

Samuti annab arvutilabor võimaluse erinevaid õppekavu paremini siduda. Selle modelleerimisvõimalustest saavad kasu kolledži disainiüliõpilased oma tööde tegemiseks.

Kogu klass läheb maksma 33 000 eurot ja kolledž paneb saadud toetusele juurde 10 000 eurot, lisas Kaldas.

Uutel tehnoloogiatel ja nende rakendamisel põhinevate kursuste väljatöötamiseks saab üle Eesti Hariduse ja Infotehnoloogia sihtasutuse IT Akadeemia programmist toetust 16 projekti viiest Eesti kõrgkoolist. Taotlusvooru kogueelarve on ligi 800 000 eurot.

„Arendusprojektide taotlusvooru sihiks on tudengitele senisest paremate IKT-l põhinevate teadmiste ja oskuste andmine, mille tulemusena paraneb lõpetajate konkurentsivõime tööturul ning ka Eestis antava kõrghariduse tase üldiselt,“ avas taotlusvooru tausta IT Akadeemia programmi nõunik Indrek Ots.

Kokku laekus arendusprojektide taotlusvooru 43 avaldust kümnest kõrgkoolist. Rahastamisotsused tegi 8-liikmeline ekspertkogu, kuhu kuuluvad nii ministeeriumite, HITSA, ülikoolide kui ka ettevõtjate esindajad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments